Ως «πρώτη κυρία», τίτλος βέβαια που δεν έχει στην Ελλάδα, εμφανίζεται η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη σε δημοσίευμα του περιοδικού Architectural Digest, για να περιγράψει πως ανακαίνισε το Μέγαρο Μαξίμου. 

Ads

Επιδεικνύοντας το «έργο» της, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι δηλώνει πως «η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό», ενώ σημειώνει πως το Μέγαρο Μαξίμου είχε να βαφτεί από το 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πάντως όπως λέει την ανακαίνιση ανέλαβε μια ομάδα περίπου 10 εθελοντών και οι εργασίες έγιναν στην αίθουσα συσκέψεων, στο χώρο υποδοχής και στο γραφείο Πρωθυπουργού. Για τη διακόσμηση των χώρων ζητήθηκε από Έλληνες καλλιτέχνες, συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα να δανείσουν έργα τέχνης για μια περίοδο δύο ετών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Μαρέβα Μητσοτάκη, θα αναλάβει και τη διακόσμηση του εξωτερικού χώρου. 

image

Ads

image

image

image

image

Το δημοσίευμα προκάλεσε αντιδράσεις στο Twitter με πολλούς χρήστες να σχολιάζουν την επίδειξη πλούτου από τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έρχεται να προστεθεί ως μια ακόμη στιγμή «ανεμελειάς» και «λουδοβικισμού»…