Στη δημοσιότητα έρχεται τόσο η λεία, όσο και τα στοιχεία των μελών της σπείρας που έκλεβε πολυτελείς μηχανές μεγάλου κυβισμού, από περιοχές της Αττικής. 

Ads

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί δέκα άτομα, εννέα Έλληνες και ένα Αλβανός. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της πλαστογραφία και της παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τουλάχιστον 23 περιπτώσεις κλοπών πολυτελών μοτοσυκλετών, ενώ έχουν κατασχεθεί μεταξύ άλλων 26 μοτοσικλέτες. Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δράση της υπολογίζεται σε 250.000 ευρώ. 

Σήμερα κατόπιν εισαγγελικής διαταγής δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των 10 μελών της σπείρας καθώς και το φωτογραφικό υλικό των μηχανών που έχουν κατασχεθεί. 

Ads

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για να διευκολυνθεί η διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και στον εντοπισμό επιπλέον χώρων που έκρυβαν τις μηχανές. 

image

image

image

image

image