Το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, όπου θα γίνει ένας απολογισμός της δράσης της παράταξης και τον σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος. Τη σύσκεψη θα απασχολήσει και η διοργάνωση του πρώτου συνεδρίου της Λαϊκής Ενότητας, το οποίο προσδιορίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Ads

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη πανελλαδική σύσκεψη των στελεχών του Αριστερού Ρεύματος, της τάσης δηλαδή που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε τον βασικό κορμό της Λαϊκής Ενότητας. Εισήγηση έκανε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ωστόσο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των παρευρισκόμενων, οι περισσότεροι εκ των οποίων εξέφρασαν την άποψη πως το Αριστερό Ρεύμα θα πρέπει να συγκροτηθεί σε κόμμα και η Λαϊκή Ενότητα να μετεξελιχθεί σε συνασπισμό κομμάτων και κινήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πολλούς υποστηρικτές συγκέντρωσε και η πρόταση το Αριστερό Ρεύμα να μην συγκροτηθεί απλώς σε ένα αριστερό κόμμα, αλλά σε ένα Κομμουνιστικό Κόμμα, καθώς το ΚΚΕ δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του και υπάρχει πολιτικό κενό. Παρά τις προτάσεις που κατατέθηκαν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης φέρεται να είπε πως δεν είναι της ώρας αυτή η συζήτηση και πως το βασικό θέμα είναι η λειτουργία και η ανάπτυξη της ΛΑΕ.