Τι και αν η κυπριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει απερίφραστα ως «εισβολή στη θάλασσα» την επιθετική δραστηριότητα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου; Για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, πρόκειται απλώς για… «προεκλογική τακτική» της ελληνικής κυβέρνησης!

Ads

Το λογικό άλμα του Α. Γεωργιάδη – ομολογουμένως εντυπωσιακό ακόμη και για τα δικά του δεδομένα – έλαβε χώρα στο One TV, με αφορμή την σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ. «Είναι απολύτως προφανές ότι αυτό που έγινε σήμερα, έγινε στο πλαίσιο της προεκλογικής τακτικής του κ. Τσίπρα» «διαπίστωσε» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε απτόητος: «Είναι ντροπή ένας πρωθυπουργός να χρησιμοποιεί τέτοιου είδους θέματα για λόγους προεκλογικούς». Αλλά πάνω στον οίστρο του αποκαλύφθηκε: «Όταν διάβασα σήμερα στο twitter και στο facebook δεκάδες μηνύματα, θα αναβληθούν οι εκλογές, πάμε για πόλεμο με την Τουρκία, μου ερχόταν να πετάξω το κινητό και να το σπάσω κάτω (…)».

Όσο όμως το κινητό του αντιπροέδρου της ΝΔ βρισκόταν στο μεταίχμιο μεταξύ ζωής και θανάτου, η κυπριακή κυβέρνηση, δια στόματος του εκπροσώπου της, Πρόδρομου Προδρόμου, ξεκαθάριζε, πως οι προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, συνιστούν επίθεση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ειδικότερα σημείωσε, ότι «η γεώτρηση η οποία έχει επίσημα ανακοινωθεί από την τουρκική κυβέρνηση είναι μια κλιμάκωση, ένα περαιτέρω βήμα σ’ αυτή την κατάφωρη παραβίαση που ζούμε εδώ και καιρό. Αλλά ακόμη και χωρίς γεώτρηση η στάση της Τουρκίας συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, επίθεση εναντίον της κυπριακής δημοκρατίας (…) είναι ενός είδους επέμβαση. Αν θέλετε να το πούμε εισβολή είναι εισβολή στην θάλασσα».

Αλλά στη ΝΔ δεν «μασάνε»: «Προφανώς», Άγκυρα, Λευκωσία, Ουάσιγκτον και Μόσχα δουλεύουν μαζί για να μην γίνουν εκλογές στην Ελλάδα.

Ads