Η κυβέρνηση αναμένεται να περάσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα δίνει τη δυνατότητα στις Σχολικές Επιτροπές να αγοράσουν laptop για τους μαθητές που δεν έχουν, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα της «τηλεκπαίδευσης».

Ads

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Open, κατά την οποία σημείωσε ότι οι Σχολικές Επιτροπές θα έχουν χρήματα αφού οι ανάγκες των σχολείων για αναλώσιμα είναι μειωμένες. Δηλαδή, οι Σχολικές Επιτροπές θα πληρώσουν αυτές για τον εξοπλισμό και δεν θα διατεθεί κάποιο κονδύλι από την κυβέρνηση.

Ο Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι αν οι Σχολικές Επιτροπές δεν μπορούν έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν για στήριξη στους δήμους και ότι επίσης υπάρχουν ιδιώτες που θα θέλουν να κάνουν δωρεές. Τόνισε δε, ότι ο εξοπλισμός που θα αγοραστεί στη συνέχεια θα παραμείνει στην ιδιοκτησία των σχολείων.

Σημειώνεται ότι ενώ τα σχολεία έκλεισαν στις αρχές Μαρτίου το υπουργείο Παιδείας ανακάλυψε το πρόβλημα της «αδυναμίας ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών» στην τηλεκπαίδευση στις 7 Απριλίου, οπότε και ζήτησε να καταγραφούν οι ανάγκες σε κάθε σχολείο. Φυσικά τα παιδιά που δεν είχαν την τεχνική δυνατότητα να συμμετέχουν έχουν ήδη χάσει σημαντικότατο έδαφος.

Διαβάστε αναλυτικά στο tvxs.gr:

Και τώρα ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει εκ μέρους της κυβέρνησης μια λύση, η οποία επίσης είναι στον αέρα, αφού οι Σχολικές Επιτροπές θα έχουν τη δυνατότητα να λύσουν το πρόβλημα – άγνωστο το χρονικό περιθώριο – ενώ φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν θα έχει την υποχρέωση να το λύσει.

Ads