Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε και επίσημα τις προτάσεις προς αξιολόγηση στους θεσμούς. Νωρίτερα το σχέδιο είχε εγκριθεί από το κυβερνητικό συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, καθώς ενστάσεις φέρεται να εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ads

Η ελληνική πρόταση κατατέθηκε απόψε στη Βουλή ώστε την Παρασκευή να συζητηθεί στην Ολομέλεια με τη μορφή του κατεπείγοντος και να εγκριθεί από την Ολομέλεια ως βάση επί της οποίας θα διαπραγματευτούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Θα προηγηθεί στις 08:00 το πρωί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Η επικύρωση της συμφωνίας θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευσης, εφόσον επιτευχθεί τελική συμφωνία. Θα προηγηθεί στις 08:00 το πρωί κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το Reuters το πακέτο φτάνει τα 12 δις ευρώ. Η ελληνική πρόταση, που εστάλη στους θεσμούς το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με πηγές κοντά στην διαπραγματευτική ομάδα, δίνει προτεραιότητα στις μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό.

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βρίσκεται στο Μαξίμου.