Μέσα σε λίγες ώρες ο Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε μια πρωτοφανή αυτοακύρωση των ισχυρισμών του περί χρηματισμού του Αλέξη Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη από φαρμακοβιομηχανίες. «Αν είχα στοιχεία θα είχα πάει στον εισαγγελέα. Μου λένε ότι είμαι διεφθαρμένος και ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς», είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANΤ1, αφήνοντας άναυδο τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο οποίος σημείωσε χαμογελώντας: «Δηλαδή λέτε ότι τους κάνατε ό,τι σας έκαναν…». 

Ads

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, μετά από τρεις ημέρες σιωπής σχετικά με τις σημαντικές αποκαλύψεις του ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis που καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί σκευωρίας και τις δικές του δηλώσεις πως η Novartis «μπορεί να χρηματίζει γιατρούς και πολιτικούς αλλά κάνει καλό σε ανθρώπους», ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα να εξηγήσει ποιοι είναι αυτοι οι πολιτικοί που χρηματίζονται, ανέφερε: «Αφού ο κ. Τσίπρας επανέρχεται εκ νέου και θεωρεί τη γνώμη μου τόσο σημαντική, αναγκάζομαι να το πω. Θεωρώ λοιπόν ότι πράγματι μπορεί να χρηματίστηκε ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Πολάκης για το νόμο που έφεραν για τις πολυεθνικές και την τιμολόγηση φαρμάκων. Θα μπορούσε να αποτελεί προϊόν διαφθοράς, καλό είναι κάποτε να μας το εξηγήσουν».

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν σάλο με αναφορές περί «βόμβας» από γαλάζια μίντια και την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως μέσα σε ελάχιστες ώρες, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων φρόντισε ο ίδιος να ακυρώσει τόσο τους ισχυρισμούς του, όσο και την αξιοπιστία του. «Ο κ. Γεωργιάδης φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ζορίζεται για τα καλά με το σκάνδαλο Novartis, ιδίως μετά τις αποκαλύψεις στο ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης. Και όπως κάθε γνήσιος ακροδεξιός που έχει μελετήσει τον Γκέμπελς, όταν ζορίζεται ξεσπά σε χυδαιότητες για αντιπερισπασμό», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, πριν ο Άδωνις Γεωργιάδης προχωρήσει στην αυτοακύρωσή του, και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον «στείλει σπίτι του», διαφορετικά «ταυτίζεται με τις αθλιότητές του». «Αφενός γελούν και τα κομοδίνα και αφετέρου μάλλον το γνωστό πρόβλημα συμπεριφοράς περνάει πλέον σε άλλη σφαίρα αντιμετώπισης… Χρειάζεται ειδικός επιστήμονας και όχι πολιτικός αντίπαλος!», σχολίασε από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης

Μετά το σάλο που ξέσπασε, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε εκ νέου στο περιστύλιο της Βουλής για να μιλήσει στον ANT1 θέλοντας να δώσει… «διευκρινίσεις». Ωστόσο εκτέθηκε περισσότερο καθώς παραδέχτηκε πως δεν είχε κανένα στοιχείο για τους ισχυρισμούς του και πως αυτοί ήταν τελικά ένα «γινάτι» για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis. «Αν είχα στοιχεία θα είχα πάει στον εισαγγελέα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν Πολάκης και Τσίπρας λένε ότι είμαι διεφθαρμένος χωρίς στοιχεία, ήθελα να τους δείξω ότι με τον ίδιο τρόπο οι κατηγορίες μπορεί να επιστρέψουν σε αυτούς». Τόνισε δε πως «δεν υπάρχουν πολιτικοί κατηγορούμενοι» και πως ο ίδιος, που ακόμη ερευνάται, αλλά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί δίωξη για μίζες από τη Novartis, παραμένουν αθώοι έως ότου αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Υποστήριξε ακόμη πως «ήταν η κυβέρνηση Τσίπρα που ωφέλησε τις πολυεθνικές του φαρμάκου και τη Novartis». 

Ads