Η υπουργός Παιδείας, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή μαθητή, ο οποίος συγκέντρωσε 20.988 μόρια, αλλά δεν εισάγεται στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ ή του ΑΠΘ λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ειδικά μαθήματα, αλλά και εξαιτίας των αντιδράσεων γονέων και μαθητών για τον αποκλεισμό χιλιάδων υποψηφίων λόγω των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής, εξέδωσε ανακοίνωση, μεταφέροντας την ευθύνη στα πανεπιστήμια.

Ads

Διαβάστε επίσης: Επιστολή μαθητή προς Κεραμέως: Με 20.988 μόρια, «είμαι ένας αποτυχημένος άριστος»
Διαβάστε επίσης: «Ψαλίδι» Κεραμέως: Εκτός Πανεπιστημίων 30.000 υποψήφιοι, ακόμη και άριστοι – Αντιδράσεις γονέων και μαθητών

Η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι αυτά που επέλεξαν τον αριθμό των εισακτέων, και όχι το υπουργείο Παιδείας, ενώ ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μαθητής δεν θα έμπαινε ούτε πέρυσι στην Αρχιτεκτονική Σχολή.

Αναλυτικά η απάντησή της:  «Προφανώς ο μαθητής δεν θα έμπαινε ούτε πέρσι στην Αρχιτεκτονική Σχολή. Η εισαγωγή του προκύπτει επί του συντελεστή που επιλέγει το κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Η επιλογή του αριθμού των εισακτέων έγινε από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όχι από το υπουργείο Παιδείας. Τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ φωνάζει ότι δεν είναι δυνατόν τα πανεπιστήμια να μην έχουν λόγο. Επί διακυβέρνησής του έμπαιναν με βαθμό, ένα, δύο τρία, τέσσερα. Ξέρετε πόσοι παραμένουν φοιτητές; Το 40% δεν αποφοιτούν ποτέ. Το μόνο εύκολο για εμάς ήταν να παραμείνει ως έχει το σύστημα. Όμως εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εγκλωβίζουμε τους μαθητές, να τους δημιουργούμε φρούδες ελπίδες. Αυτό που μας νοιάζει είναι να τους δημιουργούμε προοπτικές».

Ads