Η «κενή διαθήκη του Μωυσή» είναι το νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, εμπλουτισμένο με 25 απολαυστικές γελοιογραφίες του Γιάννη Δερμεντζόγλου, που καταγράφει καθημερινά τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ads

Σαν σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2021

  • «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο πραγματικά» δηλώνει ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο facebook ότι η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου.
  • Ο Γιώργος Πατούλης εγκρίνει δαπάνη 124 χιλιάδων ευρώ για την έκδοση λευκώματος ιστορικού χαρακτήρα για την περιφέρεια Αττικής.

Σαν σήμερα 2 Φεβρουαρίου 2022

  • Ερωτήματα προκύπτουν από το εισαγγελικό πόρισμα αρχειοθέτησης για την εμπλοκή του Αδωνι Γεωργιάδη στην υπόθεση Novartis. Μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου του υπουργού Ανάπτυξης βρέθηκαν «αδιευκρίνιστα ποσά» ύψους 150.373 ευρώ σε λογαριασμούς του, κατά τα έτη 2013 έως 2018. «Αδιευκρίνιστα» επίσης ποσά ύψους 908.165 ευρώ για τα έτη 2006 έως 2017 εντοπίστηκαν και στους λογαριασμούς του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
  • Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης εξηγεί γιατί η κυβέρνηση δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα. «Ο βαρυς φόρος στα καύσιμα είναι στην βενζίνη και είναι τεράστιος, αλλά τα φτωχά νοικοκυριά δεν έχουν αυτοκίνητο. Οπότε θα κάνουμε μία μείωση φόρου που θα ωφελεί κατά κύριο λόγο τους πιο πλούσιους και θα αφήνει απροστάτευτους τους φτωχότερους;».