Την Κατερίνα Σαββαΐδου, στέλεχος της εταιρείας «PwC-Ελλάς», προτείνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, για τη θέση του επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, μια θέση που παραμένει «κενή» μετά την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη.

Ads

Η Κατερίνα Σαββαΐδου είναι δικηγόρος, παρ’ Αρείω Πάγω και ανώτερο στέλεχος στην εταιρία «PwC-Ελλάς», με εξειδίκευση στο δημοσιονομικό και φορολογικό δίκαιο. Επίσης είναι λέκτορας στο ΑΠΘ ενώ έχει διδάξει στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). 

Μεταξύ των δραστηριοτήτων της περιλαμβάνεται η συνεισφορά της στην ίδρυση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας του Υπουργείου Παιδείας (2006-2007) όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως η επιλογή Κατερίνα Σαββαΐδου είναι αποτέλεσμα της διαδικασίας επιλογής όπως αυτή προβλέπεται από το διαγωνισμό για τη θέση που προκήρυξε στις 6 Ιουνίου 2014 με ανοιχτή πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων και ημερομηνία λήξης τη 15η Ιουνίου.

Ads

Για την εξέταση των υποψηφιοτήτων δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης αποτελούμενη από τους:

  • Γκίκα Χαρδούβελη (Υπουργό Οικονομικών),
  • Δρ. Ιωάννη Τέντε (Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς),
  • Μιχαήλ Σφακιανάκη (Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς),
  • Εμμανουήλ Κονδύλη (Ομότιμο Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς), και
  • Pierre Lepetit (Γενικό Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας).

Συνολικά είχαν υποβληθεί 75 αιτήσεις και η επιτροπή συνεδρίασε τρεις φορές. Τα μέλη της κατέληξαν σε έναν κατάλογο υποψηφίων αποτελούμενο από 8 άτομα που κλήθηκαν σε προσωπική συνέντευξη την Κυριακή 22 Ιουνίου. Στη συνέχεια η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην επιλογή της Αικατερίνης Σαββαΐδου.