Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν σε Κυλλήνη, Πάτρα και Κάτω Αχαΐα, ενώ τα έντονα καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν την παραγωγή φθινοπωρινής πατάτας και τις καλλιέργειες κηπευτικών. Οι παραγωγοί τονίζουν ότι έχουν φτάσει πλέον στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Ads

«Ο καρπός πλέον θα σαπίσει και δεν θα καταφέρουμε να βγάλουμε ούτε κιλό», αναφέρουν οι αγρότες, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους», και επισημαίνουν ότι πλέον κάθε μέρα που περνά θα τους «πονά οικονομικά», καθώς θα αναγκάζονται να φροντίζουν τις καλλιέργειες μέχρι να διενεργήσει αυτοψία ο ΕΛΓΑ.

Η αγορά της Κυλλήνης μετατράπηκε σε λίμνη από την ισχυρή νεροποντή και πολλά καταστήματα πλημμύρισαν. Σε αρκετές περιπτώσεις, το νερό έφτασε τους είκοσι πόντους και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έδωσαν μάχη για να σώσουν τα εμπορεύματά τους. Προβλήματα προκάλεσε η βροχή και σε πολλά ισόγεια σπίτια και καταστήματα στην Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, ενώ οι δρόμοι για ώρες ήταν απροσπέλαστοι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε συνολικά 200 κλήσεις, αλλά επενέβη σε 20 περιπτώσεις για άντληση νερών, ενώ στην περιοχή του Ρίου από τους δυνατούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, τα οποία και προκάλεσαν κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Ads

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, οι αγρότες επισημαίνουν πως τα κηπευτικά και οι πατάτες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Την Τρίτη, κλιμάκια του ΕΛΓΑ επισκέφθηκαν τη δυτική Αχαΐα και κατέγραψαν τις ζημιές.