Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του γιατρού – μαϊμού, ο οποίος εξαπάτησε πολύ κόσμο και κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη. Σημειώνεται ότι από την απάτη και τις επικίνδυνες πρακτικές του έχασαν τη ζωή τους δυο παιδιά και ένας ηλικιωμένος άντρας. 

Ads

Η δράση του ξεκίνησε από το 2016 με την εμφάνιση του ως μεγαλογιατρού από την Ελβετία. Χρησιμοποιούσε το όνομα Νίκος Κοντός. Έταζε μία «πολλά υποσχόμενη θεραπεία» σε καρκινοπαθής. Συνόδευε τους ασθενείς του σε διαγνωστικά κέντρα ή τους έδινε ραντεβού σε κυλικεία νοσοκομείων ή ιατρικών κέντρων, χωρίς κάνεις να τον καταλάβει.

Επίσης εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση – συναίνεση ιατρών των κλινικών. Εντύπωση προκαλεί η παρουσία του και σε χειρουργεία, όπου αναλάμβανε τον συντονισμό τους σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να χειρουργεί αλλά όντας «παρών» κατά την εισαγωγή των ασθενών, κατά τις επισκέψεις της ομάδας των γιατρών και κατά το εξιτήριο. Σύμφωνα με όσα λένε μαρτυρίες έκανε ο ίδιος την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και των αξονικών, ενώ απαξίωνε όλους τους γιατρούς, δεν επιβεβαίωνε τις γνωματεύσεις τους και χορηγούσε δικά του «φάρμακα» σε ενέσιμη μορφή λέγοντας ότι είναι εξειδικευμένα φάρμακα από Ελβετία.

Διαβάστε επίσης: Ηχητικό ντοκουμέντο του γιατρού -«μαϊμού»: Ρίχνουμε οξυγόνο στον καρκίνο και αυτός bye bye [Βίντεο]

Ads

Αντλούσε πελατεία ακόμη και από μοναστήρια της χώρας ενώ προσέγγιζε και ανυποψίαστους ιατρούς διαγνωστικών κέντρων υποστηρίζοντας ότι μπορεί να συνεργαστούν στην θεραπεία των ασθενών τους. Εμφανιζόταν ως πιστός Χριστιανός και άνθρωπος της Εκκλησίας, προσεγγίζοντας τα θύματα του σε μοναστήρια, όπου κατέφευγαν οι ίδιοι ή οι συγγενείς τους για να ζητήσουν, ως ύστατη ελπίδα, βοήθεια από τον Θεό, και τους έπειθε να ακολουθήσουν τις οδηγίες του και τα «μαντζούνια» που τους πρότεινε για να θεραπευτούν.

Ιδιαίτερα δικτυωμένος…

Επίσης εμφανιζόταν ως ιδιαίτερα δικτυωμένος και με υψηλές διασυνδέσεις με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας. Παρουσιαζόταν ως στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, έλεγε ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό ακόμη και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας. Εκτός τον παραπάνω δήλωνε πιλότος, ακόμη και πράκτορας, ενώ έκανε τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. 

Μεταξύ των ανθρώπων που εξαπάτησε ήταν και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς από τον οποίο απέσπασε το τεράστιο ποσό της τάξης των 55 εκατομμυρίων ευρώ. Τα παραπάνω αποκάλυψε στο ραδιόφωνο του Alpha ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος. Πιο συγκεκριμένα ο άνθρωπος αυτός φέρεται πριν από χρόνια να είχε πλησιάσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, προσπαθώντας να του πουλήσει αρχεία πρώην στελέχους της ΕΥΠ παρουσιαζόμενος ως πράκτορας της CIA, καθώς και προηγμένα δορυφορικά συστήματα από τις ΗΠΑ. Η υπόθεση είχε πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, ενώ είχε εκδοθεί και διαταγή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα σε βάρος του. Όταν συνελήφθηκε ο γιατρός – μαϊμού αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. 

Πώς αποκαλύφθηκε

Η δράση του δήθεν ειδικού ογκολόγου, τέθηκε στο στόχαστρο των αρχών τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες αλλά και μηνύσεις των γονιών των δύο ανήλικων παιδιών που πέθαναν καθώς ο 47χρονος είχε πείσει τους οικείους τους να διακόψουν την θεραπευτική αγωγή που λάμβαναν. Στην πορεία, στα θύματα του προστέθηκε ένας ακόμη 78χρονος ασθενής που πέθανε ενόσω τον είχε αναλάβει ο 47χρονος. 

Η δράση του άρχισε να αποκαλύπτεται όταν υπεύθυνος ιδιωτικής κλινικής του πρότεινε συνεργασία εκείνος την αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει πάρε – δώσε με το δημόσιο. Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε τέσσερις επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου και άρχισε να υποψιάζεται τον γιατρό όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του πριν μπει στο χειρουργείο.

Τι λένε τα θύματά του 

«Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin», είπε μιλώντας στο Open, ο πατέρας ενός από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες». 

«Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδο-ογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων», συμπλήρωσε.

«Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε την άλφα θεραπεία μας είπε ότι είναι “άχρηστη” και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν “δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν”» κατέληξε.

Το σπίτι – «φρούριο»

Στο μεταξύ, ο γιατρός – μαϊμού διέμενε σε πολυτελές σπίτι στα νότια προάστια Αττικής. Πρόκειται για οικία – «φρούριο» με περίφραση και κάμερες. Μάλιστα, στο κουδούνι της οικίας δεν αναγράφεται όνομα. Σημειώνεται ότι στη γειτονιά παρουσιαζόταν ως πιλότος και μετακόμισε εκεί πριν από επτά χρόνια.