Η Γιάννα Αγγελοπούλου τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής εκδηλώσεων για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. 

Ads

Η Γιάννα Αγγελοπούλου, είχε σήμερα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμφώνησαν να αναλάβει το «τιμόνι» της  Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Η επιτροπή θα υπάγεται στον πρωθυπουργό και θα έχει ως έργο την προετοιμασία της χώρας ενόψει της συμπλήρωσης διακοσίων ετών από την Παλιγγενεσία, υπηρετώντας παράλληλα το «ενιαίο εθνικό αφήγημα», που οραματίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εγκαθιδρύσει μέσω του πολυνομοσχεδίου για το «επιτελικό κράτος»

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης ο φορέας υλοποίησης της εθνικής πρωτοβουλίας να είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, ενώ στην διοργάνωση, εκτός από τα συναρμόδια υπουργεία, θα έχουν «καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση. 

Διαβάστε επίσης: Όταν ο Άδωνις κατήγγελλε την Αγγελοπούλου για τα οικονομικά των Ολυμπιακών Αγώνων [Βίντεο]

Ads

«Την απόφασή του το 2021 να είναι ένα έτος εθνικής γιορτής για τον Ελληνισμό, εντός και εκτός Ελλάδος, υλοποιεί από σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναθέτοντας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου την θέση της επικεφαλής της Επιτροπής που θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σε συνάντηση που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Αγγελοπούλου στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε μια πρώτη συζήτηση για τους στόχους αυτής της επετείου – ορόσημο για τους Έλληνες, η οποία προσφέρει την ευκαιρία στην χώρα να ξανασυστηθεί στη διεθνή κοινότητα μετά την πολυετή κρίση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Το 2021 θα είναι μια χρόνια που όλοι οι Έλληνες θα γιορτάσουμε μαζί και ενωμένοι τα 200 χρόνια ελευθερίας του ελληνικού κράτους, με υπερηφάνεια για το παρελθόν μας και αυτοπεποίθηση για το μέλλον μας», είπε σχετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη μιας τόσο σημαντικής για τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα υπόθεση. Όλοι μαζί θα κάνουμε το καλύτερο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Γιάννα Αγγελοπούλου.