Τη θέση της για στήριξη μια κυβέρνησης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στον τηλεοπτκό σταθμο ΟΡΕΝ.

Ads

«Είμαστε δύναμη ομαλότητας, σταθερότητας. Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας για άλλη μια φορά πως το κόμμα της θα στηρίξει την κυβέρνηση ΝΔ. (Διαβάστε επίσης: Το ΚΙΝΑΛ δίνει «ψήφο ανοχής» σε κυβέρνηση Μητσοτάκη)

Όλα αυτά έρχονται πάντως στον απόηχο των δηλώσεων Μητσοτάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι «αν δεν υπάρχει ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, τότε αυτό σημαίνει ότι θα ξαναπάμε σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο και με απλή αναλογική», αναιρώντας πλήρως προηγούμενες επισημάνσεις του.  Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ μέχρι χτες δήλωνε σε συνεντεύξεις του πως είναι «σίγουρος ότι η χώρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα κυβερνηθεί» και δεν θα υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες. 

Σε κάθε περίπτωση, οι ανοιχτοί δίαυλοι μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  έχουν επιβεβαιωθεί αρκετές φορές στην προεκλογική και όχι μόνο περίοδο, με την ταύτιση των θέσεών τους στην προηγούμενη Βουλή αλλά και στις κυοφορούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες. Είναι χαρακτηριστική και η δήλωση του προέδρου της ΝΔ πως «δεν θα πρέπει να κοροϊδευόμαστε, με το ΚΙΝΑΛ έχουμε την ίδια ατζέντα, συγκυβερνήσαμε». 

Ads