Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος Στέφανο Ξεκαλάκη, μετά τα γεγονότα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, να εγκαταλείψει τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο Στέφανος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης αμφισβήτησαν ανοιχτά τις διαδικασίες Συνεδρίου στο ΠΑΣΟΚ και κάλεσαν την πρόεδρο του κόμματος να αλλάξει στρατηγική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης κάλεσε τον γραμματέα και του ζήτησε με εντολή προέδρου να εγκαταλείψει το γραφείο του στον πέμπτο όροφο.

Ο κ. Ξεκαλάκης απάντησε με επιστολή στον κ. Σαλαγιάννη στην οποία κάνει λόγο για πρωτοφανές κλίμα εκφοβισμού κατά του προσώπου του και των συνεργατών του.

Ads

Επίσης, αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν απομυζήσει οικονομικά και πολιτικά το ΠΑΣΟΚ και τώρα σπιλώνουν  πρόσωπα και συνειδήσεις.

Καλεί τον κ. Σαλαγιάννη να βγάλει στο φως απολαβές και λογαριασμούς για τους πάντες και τα πάντα για να διαπιστωθεί «ποιοι ζουν για το ΠΑΣΟΚ και ποιοι ζουν από το ΠΑΣΟΚ».

image

Μιλώντας στα parapolitika.gr ο Στέφανος Ξεκαλάκης δήλωσε: «Το ήθος, οι αρχές και οι αξίες αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά ενός πολιτικού φορέα, εφόσον φιλοδοξεί να εκφράσει πλατιές κοινωνικές δυνάμεις. Όταν κανείς, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, έστω και για τα προσχήματα, δεν επιδεικνύει τον ελάχιστο σεβασμό σε κανόνες θεσμικής λειτουργίας και σε πρόσωπα που εκπροσωπούν θεσμούς, δεν ακυρώνει ούτε τα πρόσωπα, ούτε τους θεσμούς. Στην πραγματικότητα αυτοακυρώνεται ο ίδιος. Όποιος δε σέβεται τους θεσμούς και τα στελέχη του κόμματός του, δεν μπορεί να προσδοκά στην εμπιστοσύνη των πολιτών. Η ενότητα δε γίνεται στα λόγια, σφυρηλατείται με πράξεις.»