Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε μετά την εκλογική διαδικασία στο κόμμα η Φώφη Γεννηματά. Με καταμετρημένες τις ψήφους σε 303 από τα 311 εκλογικά τμήματα η Φώφη Γεννηματά λαμβάνει 26.868 ψήφους. Ακολούθησαν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 13.167 ψήφους και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με 11.944 ψήφους.

Ads

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών. Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την ευρωπαϊκή προοπτική της», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με την κ. Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε, επίσης, με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

Ads

Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τη Φώφη Γεννηματά, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας επίθεση με βόμβες μολότοφ πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας, όπου γινόταν η καταμέτρηση ψήφων των εσωκομματικών εκλογών.

Κατά την επίθεση πήρε φωτιά και υπέστη ζημιές όχημα τύπου βαν της ΕΡΤ, που βρισκόταν στο σημείο για την ειδησεογραφική κάλυψη της εκλογικής διαδικασίας.