Ο Κινηματογραφικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.) εγκαινιάζει τις προβολές του νέου έτους με το υπέροχο και κλασσικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϋ «Φαντασία» (1940), σήμερα Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Σκοπός του Κινηματογραφικού Τομέα είναι η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας στους φοιτητές, ώστε να γίνουν καλοί θεατές της τέχνης του Κινηματογράφου. Επίσης, ενεργοποιεί τους φοιτητές που έχουν διάθεση να δημιουργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν ταινίες που θα εξυψώσουν κοινωνικά και καλλιτεχνικά τόσο τους ίδιους όσο και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στην οποία ανήκουν.

image
 
Ο Κινηματογραφικός Τομέας έχει ένα πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα σεμιναρίων (σεναρίου-τεχνικής-ανάλυσης-σκηνοθεσίας) και προβολών σε φιλμ 35mm και βιντεοπροτζέκτορα. Τα σεμινάρια διεξάγονται από παλιότερα αλλά και νεότερα μέλη του Κινηματογραφικού Τομέα, τα οποία εθελοντικά επιμελούνται μία σειρά μαθημάτων που εκτός από σημαντική εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο προσφέρουν ευχάριστες αφορμές για σκέψη και συζήτηση.

image
 
Επιπλέον, ο Κινηματογραφικός Τομέας υποστηρίζει, παρέχοντας τεχνικά υλικά και κινηματογραφικό εξοπλισμό, την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους των μελών του σε φορμά 8mm και digital. Ενώ παράλληλα διοργανώνει και εκδηλώσεις, όπως φεστιβάλ και αφιερώματα.


 
Στο πλαίσιο λοιπόν αυτών των εκδηλώσεων η νέα κινηματογραφική χρονιά, εγκαινιάζεται ιδανικά με την προβολή του κλασσικού αριστουργήματος της Γουόλτ Ντίσνεϋ «Φαντασία» (Fantasia), παραγωγής του 1940. Ένας υπέροχος, μαγικός κόσμος, μουσικής, εικόνας και χρωμάτων που συνδυάζονται αρμονικά μέσα από οκτώ χαρακτηριστικά κομμάτια κλασσικής μουσικής, καθώς ο Leopold Stowkowski διευθύνει τη Philadelphia Orchestra.

image
 
Συγκεκριμένα τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται στο φιλμ, είναι τα εξής: «Τοκάτα και Φούγκα σε Ρε Ελάσσονα» του Μπαχ, «Ο Καρυοθραύστης» του Τσαϊκόφσκι, «Ο Μαθητευόμενος Μάγος» του Ντικά, «Η Ιεροτελεστία της Άνοιξης» του Στραβίνσκυ, «Η Ποιμενική Συμφωνία» του Μπετόβεν, «Ο Χορός των Ώρών» του Πονκιέλι και «Η Νύχτα στο Φαλακρό Βουνό» του Μουσόργκσκυ η οποία καταλήγει στο «Άβε Μαρία».


 
Το κλασσικό φιλμ κινουμένων σχεδίων Φαντασία (1940) του Walt Disney, θα προβληθεί σήμερα Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου στις 20:00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στο κινηματοθέατρο Ίριδα (Ιπποκράτους 15 & Ακαδημίας 55, Αθήνα) του Κινηματογραφικού Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο: kinimatografiko.gr