Τον γύρο των social media κάνει σήμερα μια φωτογραφία, την οποία αναρτούν χρήστες υποστηρίζοντας ότι είναι η εικόνα της επόμενης μέρας στα Εξάρχεια από τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης, ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ads

Στην παγίδα έπεσαν ακόμη και θεσμικοί παράγοντες, όπως ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος την ανάρτησε συνοδευόμενη με το σχόλιο: «Μπορεί να έχουν διαλυθεί τα πάντα εδώ και 4 χρόνια, μπορεί στην Αθήνα να κυριαρχεί το χάος, όμως τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας δε φοράει γραβάτα».

image

Σύμφωνα με τον Έλληνα φωτορεπόρτερ, Γιάννη Κέμμο, η φωτογραφία είναι από το 2008 και το διαπίστωσε γιατί είχε τραβήξει παρόμοια φωτογραφία στο ίδιο σημείο από διαφορετική οπτική γωνία.

Ads

Αναλυτικά, η ανάρτηση του φωτορεπόρτερ:

«Σήμερα δεν ξέρω ποιος την ανακάλυψε και τι σκοπούς εξυπηρετεί, κυκλοφορεί αυτή εδώ η φωτογραφία από τα Εξάρχεια υποστηρίζοντας ότι είναι από τα χθεσινά επεισόδια. Λοιπόν αν το κάνετε από λάθος, απλά να είστε πιο προσεκτικοί. Αν το κάνετε επίτηδες σοβαρευτείτε λίγο. Η φωτογραφία είναι από το 2008. Πως το ξέρω; Έχω τραβήξει την ίδια από άλλη γωνία δέκα χρόνια πριν. Και η προπαγάνδα θέλει τρόπο και έχει όρια».