Ενάμισι χρόνο πριν ήταν ένα γιαπί και τώρα  είναι το πρώτο διεθνές μουσείο που εγκαινιάζεται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας με τη Γαλλία που επιτεύχθηκε το 2007.

Ads

Το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι αποτελεί παράρτημα του «μητρικού» μουσείου που βρίσκεται στο Παρίσι και έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα έργα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ σύμφωνα με τους δημιουργούς του είναι το μεγαλύτερο παγκόσμια πολιτιστικό έργο που έχει δημιουργηθεί μετά από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης που άνοιξε το 1870!

Επεκτείνοντας την διεθνή της παρουσία σε χώρες του εξωτερικού καθώς και τη χρήση των προϊόντων διέλασης της σε μεγάλα projects αναβαθμισμένων απαιτήσεων, η EUROPA Profil συμμετέχει στην προμήθεια προϊόντων διέλασης για την κατασκευή του Μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι με ειδικά σχεδιασμένα προφίλ υψηλών προδιαγραφών!

Σημείο-ορόσημο για την ολοκλήρωση του κτιρίου θεωρήθηκε η κατασκευή του θόλου, που εγκαταστάθηκε επιτυχώς από τους κατασκευαστές. Ο κύριος θόλος βάρους 7.000 τόνων ήταν ένα σύνθετο κομμάτι, καθώς έπρεπε να τοποθετηθούν σωστά οι 85 μεγάλες χαλύβδινες πλάκες, από τις οποίες αποτελείται η δομή του.

Ads

Επίσης εντυπωσιακό στοιχείο του έργου είναι το στέγαστρο, για το οποίο χρειάστηκαν περίπου 2000 τόνοι αλουμινίου, απ’ τους οποίους δημιουργήθηκαν 8 στρώσεις- διαφορετικών διαστάσεων -ενωμένων αστεριών, για να πετύχουν το αποτέλεσμα της βροχής αχτίδων φωτός.

Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενα μεγάλα projects σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, καθώς η EUROPA Profil ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών μέσω των διαχρονικών της επενδύσεων στην παραγωγή και διάθεση προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

Το Λούβρο του Άμπου Ντάμπι καλύπτει περιοχή 64 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και χτίστηκε στο νησί Saadiyat. Αναμένεται να ολοκληρωθεί και να ανοίξει σύντομα τις πύλες του για το κοινό στα τέλη του 2015.