Τη μήνη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκάλεσαν χθες οι άνθρωποι της δημόσιας τηλεόρασης. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενοχλήθηκε επειδή στα πλάνα του ντιμπέιτ φαινόταν ισοϋψής με τον Αλέξη Τσίπρα ενώ στην πραγματικότητα είναι ψηλότερος. 

Ads

Βγαίνοντας από το Ραδιομέγαρο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε λόγο για «ατοπήματα» της διοίκησης της ΕΡΤ. «Έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε, πως συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ. Ό,τι και να κάνει, η ΝΔ θα πάει μπροστά», δήλωσε εξερχόμενος. «Με το ύψος;», τον ρώτησε δημοσιογράφος για να απαντήσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Όχι μόνο… Από το πρωί» είπε χαρακτηριστικά. 

Τι εννοούσε; Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα η ΝΔ είχε ενοχληθεί με την ΕΡΤ από το μεσημέρι όταν οι παρουσιαστές Ε. Χρονά και Α. Ροδίτης φιλοξένησαν στην εκπομπή τους ως κεντρικό καλεσμένο τον διευθυντή της εφημερίδας Ακρόπολη Γ. Μαυρίκο, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Β. Μεϊμαράκη για εμπλοκή σε σκάνδαλα. Αυτό ενόχλησε το «γαλάζιο στρατόπεδο» γιατί έγινε λίγες ώρες πριν από το ντιμπέιτ. 

Η ΕΡΤ από την πλευρά της δεν άφησε το θέμα ασχολίαστο. «Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Ads

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν. Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Όσο για το… ύψος των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με πληροφορίες του tvxs.gr, από την ΕΡΤ είχαν εξηγήσει στα κομματικά επιτελεία πως αυτό συμβαίνει στο διπλό πλάνο, με τα δύο παράθυρα. Η διαφορά ύψους, όπως τους σημείωσαν, θα μπορούσε να φανεί αν η κάμερα ήταν ευρυγώνια και εμφανίζονταν και οι δύο αρχηγοί στο πλάνο.