Μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες του Άρη Παπαζαχαρουδάκη στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για βασανιστήρια σε βάρος του στη ΓΑΔΑ, αλλά και την άμεση διάψευσή τους από την ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου ξεκίνησε έρευνα για τα περιστατικά, καλώντας τον Α. Παπαζαχαρουδάκη, να καταθέσει το Σάββατο.

Ads

Αναλυτικότερα, σχεδόν είκoσι τέσσερις ώρες μετά από τις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ.  και του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ., που χαρακτήριζαν τις καταγγελίες «απολύτως ψευδείς και ακραία δυσφημιστικές για την αστυνομία», εγκαλώντας την ΕφΣυν ότι δημοσίευσε «με αβασάνιστη σκοπιμότητα καταγγελία περί δήθεν βασανισμού», ο Άρης Παπαζαχαρουδάκης, όπως γνωστοποίησε μέσω Twitter,  δέχτηκε τηλεφώνημα από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. για να διερευνηθεί η υπόθεσή του και να αποδοθούν ευθύνες «εάν αυτές υπάρχουν», πριν του παραδοθεί η κλήση ως μάρτυρα για το Σάββατο στις 6:00, για μια καταγγελία βέβαια, που έχει διαψευστεί.

Ο καταγγέλλων, στην ανάρτησή του, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα καταθέσει κάθε λεπτομέρεια», παρά το γεγονός ότι «είναι καχύποπτος ως προς τις πραγματικές προθέσεις εκκίνησης της διαδικασίας», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως:

«Αν δεν εμφανιστώ, τότε οι υπεύθυνοι “δεν θα έχουν τιμωρηθεί με ευθύνη μου” αφού “δεν θέλησα να συνδράμω τις έρευνές”. Ενώ, αν απο την άλλη, επιλέξω να αποφύγω μια τέτοια μεταφόρτωση ευθυνών στο πρόσωπό μου και εμφανιστώ. Θα πρέπει να δώσω, κατατοπίσω για δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – αστυνομικούς που συνέδραμαν, που συνεχώς εναλλάσσονταν, στα σκοτάδια του 13ου ή το αλύπητο ξύλο του 12ου ορόφου».

Ads

«Για μια οργανωμένη επιχείρηση ανθρώπων με προϋπάρχουσα εμπειρία, που με βασάνιζαν με ή χωρίς τις αισθήσεις μου. Σε μια υπηρεσία που απο θέση αρχής, απο ιστορική εμπειρία ή και απο το ίδιο το βίωμα μου, αδυνατώ να εμπιστευτώ» πρόσθεσε ο καταγγέλων.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν περιμένει η όποια δικαίωση να έρθει από εκεί, καθώς δεν τρέφει «κάποια αυταπάτη πώς θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν οι βασανιστές. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα προϋπέθετε να ερημώσει η μισή ΓΑΔΑ και να κάτσει στο εδώλιο η πολιτική ηγεσία του τόπου».