Στη Μύκονο έχουν προσανατολιστεί οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 46χρονου Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, αφού το θύμα είχε επαγγελματική δραστηριότητα στο νησί.

Ads

Ωστόσο, ανάλογη δραστηριότητα – παροχή υπηρεσιών ασφαλείας – και στο ίδιο μέρος, στη Μύκονο, έχει και ο 38χρονος που έγινε στόχος επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη και μάλιστα, μόλις ένα 24ωρο πριν την εκτέλεση στην Βούλα. Το γεγονός ότι γλίτωσε το θάνατο οφείλεται στο ότι »κόλλησε» το καλάσνικοφ των δραστών.

Συνεπώς, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να διασταυρώνονται. Μάλιστα, δεν αποκλείεται και η προχωρημένη εκδοχή, ο 38χρονος και ο 46χρονος να είχαν υπογράψει συμβόλαια θανάτου ο ένας για τον άλλον. Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται και η εκδοχή τρίτο εγκληματικό «διευθυντήριο» να έδωσε την εντολή εξόντωσης και των δύο.

Ο 38χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα δραστηριοποιείτο στη Μύκονο σε εταιρεία security την οποία φερόταν να διαχειρίζεται ο πρώην αξιωματικός της ΕΚΑΜ Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018, έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη.

Ads

Οι κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες κλειστού κυκλώματος που υπήρχαν στο σπίτι του 46χρονου κατέγραψαν τον εκτελεστή του.

Σύμφωνα με τον Alpha, πρόκειται για έναν άνδρα ύψους περίπου 1,70 μ., ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα. Οι κάμερες τον κατέγραψαν να προσπαθεί να καλύψει το πρόσωπό του.

Τον πυροβόλησε 6 φορές, και 4 σφαίρες βρήκαν τον επιχειρηματία στο σώμα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο εκτελεστής διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Ωστόσο, οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά και άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός.