Έκκληση για κινητοποίηση των αρμοδίων και του υπουργείου για λύση στο πρόβλημα της εγγονούλας του, μόλις είκοσι δύο μηνών, απευθύνει ένας παππούς με επιστολή του. Η επιστολή εστάλη με αφορμή την ομιλία του Στέλιου Κούλογλου, την οποία δημοσίευσε το Tvxs.gr με τίτλο «Δεν θα πέσουμε από το ασφαλιστικό. Από άλλα ίσως πέσουμε».

Ads

Η μικρή έχει πρόβλημα κώφωσης και θα προχωρήσει σε εμφύτευση κοχλιακού. Γραφειοκρατικά – διαδικαστικά ζητήματα έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ η επέμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το παιδί κλείσει τα δύο του χρόνια. Στην ίδια κατάσταση, όπως αναφέρει στην επιστολή του, βρίσκονται και δεκάδες άλλα παιδιά.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Είμαι ο Παππούς μιας πανέμορφης εγγονούλας είκοσι δύο μηνών που έχει πρόβλημα κώφωσης. Περιμένουμε για εμφύτευση κοχλιακού  που κρίθηκε απαραίτητη για την ανάπτυξη της. 

Ads

Την έγκριση από το ΚΕΣΥ την πήραμε αρχές Οκτωβρίου μετά από πολύ προσπάθεια γιατί έγινε μπέρδεμα από το ΙΚΑ Τούμπας δεν είχαν στείλει όλα τα έγγραφα  και δεν είχε σταλεί ούτε η παιδιατρική εξέταση. Μιλήσαμε  στο ΚΕΣΥ με την κα  Ανυφαντή που ήταν πολύ εξυπηρετική  και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της πέρασε το θέμα από το Δ.Σ. Στις  25 Οκτωβρίου. Πήγαμε τα έγγραφα στο Α.Χ.Ε.Π.Α. και περιμένουμε.

Η τελευταία πληροφόρηση μας είναι ότι  έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις αλλά το θέμα έχει κολλήσει στα διαδικαστικά.

Η Ιωάννα  έχει γεννηθεί στις δεκατρείς Μαΐου 2014 και σε λίγο συμπληρώνει είκοσι δύο μήνες ζωής. Εγώ δουλεύω Διοικητικός υπάλληλος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής και καθηγητές  του Τμήματος ,  μου είπαν ότι είναι καθοριστικός παράγοντας να γίνει η επέμβαση πριν κλείσει το παιδί τα δυο του χρόνια.

Έμαθα όμως ότι υπάρχουν και παιδιά που περιμένουν ήδη εννέα μήνες για εμφύτευση κοχλιακού. Όλοι καταλήγουν ότι είναι θέμα του  υπουργείου μιας και οι υπογραφές υπάρχουν. Στο ΑΧΕΠΑ περιμένουν – από πληροφορίες που έχω – πενήντα παιδιά και κανένας δεν ενδιαφέρεται». 

* Τα στοιχεία για κάθε ενδιαφερόμενο είναι στη διάθεση του Tvxs.gr