Την επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε οτιδήποτε αφορά στη διαχείριση της πανδημίας απαγορεύουν οι διοικήσεις του «Λαϊκού» και του «Ευαγγελισμού» στους εργαζόμενους των δύο νοσοκομείων. Ανάλογες εσωτερικές διαταγές, σύμφωνα με πληροφορίες, εχουν δοθεί και σε άλλα νοσοκομεία. 

Ads

Το έγγραφο του «Λαϊκού» έχει ημερομηνία 03.03.2020 και το άλλο του «Ευαγγελισμού» 18.02.2020. Πρόκειται για εσωτερικά σημειώματα που βασίζονται σε έγγραφο του υπουργείου Υγείας με αρ. πρωτ. 13356/26.02.2020 (ημετ.3412/27.02.2020) και είδαν φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο από νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ειδικότερα, στο έγγραφο, το οπoίο δόθηκε στη δημοσιότητα απο νοσοκομειακούς, η διοίκηση του «Λαϊκού» αναφέρει ότι «απαγορεύεται σε οποιονδήποτε εργαζόμενο να προβαίνει σε δηλώσεις προφορικές ή έγγραφες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν στη διαχείριση “ύποπτων” ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού». Η διοίκηση προσθέτει, ότι η επικοινωνία με τα ΜΜΕ γίνεται «μόνο μετά από συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας». Αντίστοιχα του «Ευαγγελισμού» απαγορεύει συνέντευξη ή δήλωση χωρίς προηγούμενη έγκριση.

image

Ads

Υπενθυμίζεται πως οι αντιδράσεις και οι καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών για τις τεράστιες ελλείψεις και τα μεγάλα προβλήματα έχουν «θαφτεί» ή υποβαθμιστεί από το μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ και την κυβέρνηση, η οποία πλέον από «ήρωες» έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τους γιατρούς «ψεύτες» εξαιτίας των αποκαλύψεών τους σχετικά με τις ακατάλληλες μάσκες που παραδόθηκαν σε νοσοκομεία.

Από την αρχή υγειονομικοί υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση έχει δώσει προτεραιότητα στην επικοινωνιακή διαχείριση. Σημειώνεται πως πρόσφατα δημοσιογράφοι και ΜΜΕ της περιφέρειας ανέφεραν σε επιστολή τους πως έχει πέσει «μαύρο» στην ενημέρωση σχετικά με τον κοροναϊό, ενισχύοντας τις ανησυχίες για τη ροή πληροφοριών από τα νοσοκομεία. 

image