Την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) εξέφρασε ο Φ. Κουβέλης, προαναγγέλλοντας την καταψήφισή του από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ads

 
«Η μεταρρύθμιση στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη χώρα. Όμως, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας λειτουργεί διαλυτικά για τις υπάρχουσες υπηρεσίες και υπονομεύει τις όποιες μεταρρυθμιστικές προοπτικές» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.
 
Τόνισε ακόμη πως η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «πρέπει να εξασφαλίσει σε όλους τους πολίτες το δικό τους γιατρό – ουσιαστικά και όχι στα χαρτιά» και μάλιστα, όπως είπε, «όχι το γιατρό – συνταγογράφο ούτε το γιατρό για την Α ή Β αρρώστια, αλλά το γιατρό για τον άρρωστο ως σύνολο».
 
«Η ανασυγκρότηση της ΠΦΥ απαιτεί ΣΧΕΔΙΟ, σαφήνεια προβλέψεων, μεταβατικά βήματα, συζητήσεις ουσίας και συνθετική ανεύρεση συναινέσεων. Τίποτα από αυτά δεν υπάρχει» πρόσθεσε κατηγορώντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι προτάσσει τη διαθεσιμότητα 8.500 υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ «σπέρνοντας την ανασφάλεια και τη δυσπιστία».