Η Die Welt ξαναχτυπά με νέο επικριτικό της άρθρο για την ελληνική κυβέρνηση, το οποίο επιγράφεται: «Για τον Τσίπρα, η εφημερίδα μας είναι αμετανόητος εχθρός».

Ads

Λίγες μόλις ώρες μετά την σκληρή αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου για το άρθρο της Die Welt, το οποίο υποστήριζε πως σε εσωτερικό έγγραφο της Γερμανικής πρεσβείας η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως «ακυβέρνητο καράβι» σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης, η εφημερίδα πετάει και πάλι το γάντι,  σχολιάζοντας ότι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση καταδεικνύει τις εσωτερικές δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη.

«Τόσο επιθετικοί τόνοι είχαν μήνες να ακουστούν. Γι’ αυτό και εκπλήσσει το γεγονός ότι η κυβέρνηση των Αθηνών αντιδρά με τέτοια σφοδρότητα σ’ ένα τέτοιο δημοσίευμα. Αυτό δείχνει πρώτα απ’ όλα τις εσωτερικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Τσίπρα. Ενόψει της ψήφισης των μεταρρυθμιστικών μέτρων, παρατηρητές κάνουν λόγο για πολύ μεγάλες αντιδράσεις στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ», γράφει πιο συγκεκριμένα η εφημερίδα.

Επίσης αν και η Γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα διέψευσε τα περί «ακυβέρνητου καραβιού», η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρεσβεία δεν διέψευσε ούτε την ύπαρξη αναφοράς ούτε τα σχετικά περιεχόμενα, ωστόσο, προσπάθησε να ηρεμήσει το τεταμένο κλίμα.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας τη Δευτέρα το βράδυ στην ΕΡΤ, τόνισε πως τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν ανησυχούν την ελληνική κυβέρνηση καθώς -όπως είπε- σήμερα η χώρα μας διαθέτει συμμαχίες στην Ευρώπη, ενώ όλα όσα απειλούσαν τη χώρα, όπως το Grexit ή το κούρεμα των καταθέσεων, δεν υπάρχουν πια πάνω στο τραπέζι.