Τα επεισόδια που σημειώθηκαν εχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στάθηκαν η αφορμή για να ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η λογική της “καλής βίας” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγούρος σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό. Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξεπέλυσε και το ΠΑΣΟΚ.

Ads

Το Σάββατο, ο κ. Κέδίκογλου κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα «να πάρει θέση και να καταδικάσει κάθε πρακτική βίας», προσθέτοντας πως διαφορετικά θα «επιβεβαιώσει ότι οι υπεύθυνοι λειτουργούν κατ΄ εντολή του».

«Για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια αρκετό να απειλούν με βία και να ασκούν οι ίδιοι βία εις βάρος δημοκρατικά εκλεγμένων αντιπροσώπων», προσέθεσε ο κ. Κεδίκογλου.

Απαντώντας με ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματική αντιπολίτευσης κατηγόρησε το κ. Κεδίκογλου ότι «για άλλη μία φορά […] ελεεινολογεί και ψεύδεται», προσθέτοντας πως δεν θα ακολουθήσει στον «δρόμο της λάσπης και της βρώμικης προπαγάνδας».

Ads

Συνεχίζοντας τον «πόλεμο» των ανακοινώσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανταπάντησε πως στον ΣΥΡΙΖΑ «προτιμούν να αγνοούν τις αναλυτικές αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης και τις καταγγελίες των θυμάτων από τις βιαιοπραγίες βουλευτών του».

«Δεν προκαλεί έκπληξη. Στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να θάβουν την πραγματικότητα όταν δεν τους βολεύει…», προσέθεσε ο ίδιος.

«Άσ’ τα Σίμο πήραν φωτιά οι μονταζιέρες. Και πάλι καλό Σαββατοκύριακο», ανέφερε στη τελευταία ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου.

Διαβάστε επίσης την απάντηση του Δ. Τσουκαλά στης κατηγορίες του Γ. Σγούρου

ΠΑΣΟΚ: Ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα όσα έγιναν στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής αποτελούν ένα ακόμη βήμα στον πολιτικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Οι βουλευτές του Δ. Τσουκαλάς και Στ. Παναγούλης (γνωστός και από άλλες χυδαιότητες), επιχείρησαν με τραμπουκικές συμπεριφορές να διαλύσουν βίαια τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική μελέτη (και μόνο) για την αδειοδότηση του σχεδίου ανάπλασης του ακινήτου του ΑΣΤΕΡΑ Βουλιαγμένης.

»Η καταδίκη των τραμπουκικών ενεργειών, των χυδαίων απειλών και των ύβρεών τους κατά του Περιφερειάρχη Γ. Σγουρού είναι απόλυτη και σαφής. Και αυτό πρέπει να γίνει από όλους.

»Εκείνο όμως που καλούμε να μας εξηγήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς συμβιβάζονται οι δήθεν περιβαλλοντικές τους ανησυχίες, με την παρουσία μεταξύ των υποστηρικτών τους, από την μια εκπροσώπων μεγαλοσυμφερόντων της περιοχής και από την άλλη των καταληψιών του κάμπινγκ Βούλας/Βουλιαγμένης.

»Αλλά όταν κάποιοι αγωνιούν και ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου και την δημιουργία θέσεων εργασίας, ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί σε κάθε πράξη καταστροφής και διάλυσης, προσδεδεμένος με κάθε λογής μεγάλα συμφέροντα.

Φαίνεται πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν επιτέλους να υλοποιούν τις εντολές του κ. Τσίπρα για την απομάκρυνση των επενδυτών».

Σγούρος: Η λογική της «καλής βίας» έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων

Για «ύβρεις, λοιδορίες και απειλές» «υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου» κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Σγουρός δεν κατονομάζει τους βουλευτές, ωστόσο, σε δηλώσεις που είχε κάνει το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είχε αναφερθεί συγκεκριμένα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τσουκαλά και Στάθη Παναγούλη.

Στη δήλωσή του ο περιφερειάρχης Αττικής τονίζει πως «δυστυχώς η λογική της ”καλής βίας” έχει εμποτίσει το DNA ορισμένων. Όταν διαφωνούν με μια διαφορετική άποψη, θεωρούν ότι, στο όνομα της κοινωνίας, μπορούν να βρίζουν, να απειλούν και να τραμπουκίζουν. Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη για την κοινωνία και τη Δημοκρατία».

Όπως αναφέρει , το Περιφερειακό Συμβούλιο συζητούσε τη Γνωμοδότηση για μια Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ακίνητο του Αστέρα Βουλιαγμένης και «δεν είχε αρμοδιότητα ούτε για την πώληση, ούτε για το διαγωνισμό, ούτε για το τίμημα».

«Λεπτομέρειες άνευ σημασίας για κάποιους που ήρθαν με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσουν επεισόδιο για να διακοπεί η συνεδρίαση. Το συνηθίζουν άλλωστε κάθε φορά που δεν τους αρέσει μια απόφαση», επισημαίνει.

Επίσης προσθέτει: «Επί 4 ώρες, σε δύο διαφορετικές συνεδριάσεις, δεχόμασταν συνεχείς ύβρεις, λοιδορίες και απειλές. Και όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την παρακίνηση περιφερειακών συμβούλων και βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Θλιβερές φιγούρες μιας θλιβερής νοοτροπίας που προτάσσει το κομματικό συμφέρον σε βάρος του εθνικού. Που θυσιάζει τους θεσμούς στο βωμό της κομματικής γραμμής. Που ενδιαφέρεται μόνο για τις εντυπώσεις και όχι για την ουσία. Οι ”επισκέπτες” Περιφερειακοί Σύμβουλοι χθες κάθισαν επί 4ωρο προκειμένου να επιτελέσουν το κομματικό τους καθήκον. Και αφού κόλλησαν τα ένσημα του κομματικού πατριωτισμού αποχώρησαν με ήσυχη συνείδηση. Κατανοώ την αγωνία τους να αναρριχηθούν στην ιεραρχία των νέου τους κόμματος στο οποίο μεταπήδησαν. Ο καθένας κρίνεται ……».

Ο κ. Σγουρός τονίζει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής «ήταν  και είναι χώρος διαλόγου και συνθέσεων και δεν θα επιτρέψουμε να το μετατρέψουν κάποιοι σε ”δοκιμαστικό σωλήνα” της πρακτικής που θέλουν να επιβάλλουν».

Σημειώνει τέλος «τη στάση του Δημάρχου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρου Πανά που αν και διαφωνούσε με την απόφαση, καταδίκασε τα γεγονότα και δήλωσε ότι αυτοί οι δήθεν ”αγανακτισμένοι” σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το Δήμο και το σύνολο του δημοτών της πόλης του και δεν τους αναγνωρίζει».