Ο Γκουίντο Κέρκοφ της Deutsche Telekom, λίγες εβδομάδες μετά τις παρόμοιες δηλώσεις του Π. Βουρλούμη, ζήτησε «πιο ευέλικτη εργατική νομοθεσία, για να δοθούν στον ΟΤΕ μεγαλύτερα περιθώρια για τη βελτίωση του κόστους του προσωπικού και για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εργασίας προσανατολισμένου στην αποδοτικότητα».«Αν δεν του βγαίνει η επένδυση να φύγουν», απαντά με ανακοίνωση η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Ads

Ο Γκ. Κέρκοφ σημείωσε ότι η επένδυση της DT στον Οργανισμό προκαλεί στη γερμανική εταιρεία «ανάμεικτα συναισθήματα». Σημειώνεται πως η D.Τ. διέγραψε από τα λογιστικά της βιβλία 900 εκατ. από το σύνολο της επένδυσής της στον ΟΤΕ, που αρχικά έφτανε τα 3,8 δισ.

Με ανακοίνωσή της η ΟΜΕ-ΟΤΕ απάντησε στον τοποτηρητή της γερμανικής εταιρείας στη ΝΑ Ευρώπη, Γκουίντο Κέρκοφ. «Αν δεν του βγαίνει η επένδυση να αποχωρήσουν από τον ΟΤΕ και να τον αφήσουν στους ΄Ελληνες, όπως και στον παρελθόν, να τον επεκτείνουν ακόμα περισσότερο», τονίζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ. «Η Deutsche Telecom αυτόν τον ΟΤΕ αγόρασε, γνωρίζοντας ποιες ήταν οι εργασιακές σχέσεις, ποιοι ήταν οι νόμοι της χώρας και ποιοι ήταν οι εργαζόμενοι. Δεν μπορούν να έρχονται τώρα μετά από ένα χρόνο και να λένε : εμείς θέλουμε να είναι οι εργαζόμενοι και λιγότεροι και με λιγότερα εργασιακά δικαιώματα και με λιγότερους μισθούς», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται πως ο Παναγιώτης Βουρλούμης έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του από την προεδρία του ΟΤΕ αλλά η συνταξιοδότηση του δεν ανακοινώθηκε χθες, με το επιχείρημα ότι ο υπουργός Οικονομικών ήταν στις Βρυξέλλες.

Ads

Οι πιθανότητες διαρχίας στον ΟΤΕ έχουν περιοριστεί πάρα πολύ και όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει έκπληξη πρώτου μεγέθους αν ο νέος επικεφαλής δεν είναι ένας εκ των Ιορδ. Αϊβάζη και Μιχ. Τσαμάζ, σημειώνει στο σημερινό της ρεπορτάζ η Ελευθεροτυπία.

Πριν τον κ. Κέρκοφ, από το βήμα του συνεδρίου της InfoCom, ο Λ. Κανέλλος, πρόεδρος της Εθν. Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), προανήγγειλε πως το δίκτυο νέας γενιάς που αναπτύσσει ο ΟΤΕ, θα υπαχθεί στον ρυθμιστικό έλεγχο της Αρχής. Ετσι, ο ΟΤΕ θα υποχρεωθεί να δώσει με τιμές χονδρικής πρόσβαση στο νέο δίκτυο οπτικών ινών στους ανταγωνιστές του. Παράλληλα, όμως, κάλεσε τις άλλες εταιρείες να συνεργαστούν για να αναπτύξουν από κοινού νέες υποδομές και «να μην τα περιμένουν όλα από τον ΟΤΕ». Οσον αφορά την αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, παραδέχτηκε πως το υφιστάμενο καθεστώς είναι απαράδεκτα χρονοβόρο. Για την αδειοδότηση μιας κεραίας στην Ελλάδα απαιτούνται ώς και 2 χρόνια και στόχος της ΕΕΤΤ είναι το διάστημα αυτό να μειωθεί στους 6 μήνες.