Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 18 Σεπτεμβρίου, από τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.

Ads

Η οικογένεια και οι φίλοι του Παύλου Φύσσα έχουν καλέσει σε σιωπηλή συγκέντρωση, το βράδυ της 17ης Σεπτέμβρη, στο σημείο της δολοφονίας του αντιφασίστα μουσικού (Ώρα 22:00, στην οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι), και την επομένη, στο Rap Monsters Festival, μια διοργάνωση που ξεκίνησε ο Παύλος και συνεχίζουν οι φίλοι του, με σκοπό την συσπείρωση και ενεργοποίηση της νεολαίας για θέματα αλληλεγγύης (Ώρα 19:00, στην έκταση «Καστράκι» – πλησίον ΗΣΑΠ Πειραιά, έναντι πύλης Ε2). Για την Κυριακή, έχει προγραμματιστεί επίσης αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στις 17:00 στη διασταύρωση των οδών Αλκιβιάδου και Υγείας πίσω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Η Cosco δεν δίνει άδεια για τη συναυλία

Μπλόκο στη συναυλία της Κυριακής βάζει ωστόσο η κινεζική Cosco που έχει εξαγοράσει το 51% του ΟΛΠ, καθώς δε δίνει άδεια για τη διεξαγωγή της συναυλίας δίπλα στις πέτρινες αποθήκες.

Ads

Η απόφαση έχει προκαλέσει την αντίδραση αντιφασιστικών οργανώσεων αλλά και του Δήμου Κερατσινίου, ο οποίος αιτήθηκε τη διεξαγωγή της συναυλίας και έλαβε την εξής απάντηση από τον κινέζικο κολοσσό:

«Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κ.λπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά: «Στη δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας, γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της. Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην Cosco και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο. Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στο μεταξύ, δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται ενόψει των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.