Έτοιμη να υποδεχτεί τους 100 πρώτους πρόσφυγες από την Ελλάδα δήλωσε η δήμαρχος Βαρκελώνης Άντα Κολάου.

Ads

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη δεσμεύτηκε σχετικά και προανήγγειλε ότι θα στείλει σχετική επιστολή στον Ισπανό πρωθυπουργό καλώντας την κυβέρνηση της χώρα της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και να απορροφήσει τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογούν. Παράλληλα, κάλεσε και όλες τις πόλεις της Ισπανίας να δείξουν τη ίδια αλληλεγγύη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, επίσημος προσκεκλημένος των εκδηλώσεων που διοργανώνει η Βαρκελώνη για την «Αστική Ανθεκτικότητα», τόνισε τη σημασία που έχει η συνεργασία μεταξύ των πόλεων στη διαχείριση του προσφυγικού κύματος, καθώς και στην αντιμετώπιση των συνεπειών του μεταναστευτικού ζητήματος γενικότερα.

Ο Γιώργος Καμίνης σημείωσε με έμφαση ότι η προσφυγική κρίση θα αντιμετωπιστεί μόνο αν η πίεση επιμεριστεί δίκαια μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και το καθένα αναλάβει τις ευθύνες του. Σημείωσε ακόμη ότι «λείπει η ισχυρή ηγεσία και η στρατηγική, με αποτέλεσμα τον διχασμό της Ευρώπης μπροστά σε μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση». Και πρόσθεσε: «η κατάσταση στην Ειδομένη δεν τιμά την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Ads