Στην επίθεση που δέχθηκε από συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά στο εντευκτήριο της Βουλής την ημέρα της συζήτησης επί της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Novartis, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά στην ΕΡΤ.

Ads

Όπως είπε η ίδια, σχολίαζε την άσχημη συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο του προέδρου της Βουλής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια, καθώς όπως σημείωσε «θεωρεί ότι κανείς δεν δικαιούται να έχει τσαμπουκά όλοι είμαστε εκλεγμένοι από το λαό και έχουμε τα ίδια δικαιώματα» και επίσης, ότι ο πρόεδρος της Βουλής είναι θεσμός.

«Δεν πρέπει να συμπεριφέρονται κάποιοι σαν να είναι αφεντικά. Δεν είναι κανείς αφεντικό αυτού του τόπου». Αυτό ήταν το σχόλιο που, σύμφωνα με την Άννα Βαγενά, εξαγρίωσε τους συνεργάτες του Σαμαρά και επιτέθηκαν στην ίδια και τον Δημήτρη Γάκη.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πρωτοφανές αυτό επεισόδιο, πρόσωπα που δήλωσαν ότι είναι συνεργάτες του γραφείου Σαμαρά, πλησίασαν τους βουλευτές Βαγενά και Γάκη αποκαλώντας τους «κατσαπλιάδες».

Φώναζαν στους βουλευτές πως «θα τους ξαναφυτέψουν έτσι όπως τους φύτεψαν στο Γράμμο και στο Βίτσι» και ότι «θα τους σφάξουν με κονσερβοκούτι»!

Ads

Χρειάσθηκε να παρέμβει η φρουρά τη Βουλής η οποία απομάκρυνε τους τραμπούκους για τα περαιτέρω.