Ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού Κρίτων Κοκκινάκης, προσήχθη χθες εντός του υπουργείου, επειδή έκανε παρατήρηση σε αστυνομικούς των Εξαρχείων, οι οποίοι περιφέρονταν στους διαδρόμους χωρίς λόγο.

Ads

Όπως λέει εργαζόμενος του υπουργείου στο tvxs.gr, οι εργαζόμενοι έχουν αποδεχτεί το γεγονός, ότι οι αστυνομικοί των Εξαρχείων, χρησιμοποιούν συχνά τον δημόσιο χώρο του υπουργείου για να κάνουν την ανάγκη τους ή να ξεκουραστούν για λίγο «… όμως ο συνάδελφος ορθά αγανάκτησε, καθώς δεν περιορίζονται σε αυτό. Πηγαινοέρχονται όλη μέρα, κάθονται στους καναπέδες των διαδρόμων κλπ. Τους είπε ότι δεν έχουν κανέναν λόγο να περιφέρονται όλη μέρα στο υπουργείο και ζήτησε να φύγουν. Το να τον δέσουν εντός του υπουργείου, ξεπερνάει κάθε όριο νομιμότητας εφόσον δεν τους εξύβρισε».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνόμοι έδεσαν τα χέρια του κ. Κοκκινάκη και τον μετέφεραν στο ισόγειο προκειμένου να μεταφερθεί στο ΑΤ Εξαρχείων. Ο νομικός κάποια στιγμή άρχισε να κινείται προς τις σκάλες με κατεύθυνση το γραφείο της υπουργού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί.

«Η υπουργός δεν εμφανίστηκε. Ήρθε μια προϊστάμενη αλλά δεν εισακούστηκε από τους αστυνομικούς. Ο κ. Κοκκινάκης όμως, στην προσπάθεια του να ανέβει τα σκαλιά, έπεσε αλλά χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά» λέει αυτόπτης μάρτυρας.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοκκινάκης μεταφέρθηκε στο τμήμα με την αιτιολογία της εξύβρισης αρχής και απείθειας. «Οι ίδιοι οι αστυνομικοί ομολόγησαν μπροστά μας ότι δεν τους έβρισε. Αλλά μιλούσε είπαν έντονα και ήταν έξαλλος». λέει εργαζόμενος.

Ο κ. Κοκκινάκης αφέθηκε ελεύθερος και  κατέθεσε ήδη μήνυση εναντίον της αστυνομίας Σύμφωνα με πληροφορίες το ίδιο έπραξε και η ΕΛΑΣ.