Άλλη μια καταγγελία εργαζομένων δείχνει ότι στα Νοσοκομεία της χώρας και, ιδιαίτερα, της Βόρειας Ελλάδας  βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Ads

Όπως καταγγέλλεται, στην παράσταση διαμαρτυρίας που προγραμμάτισαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης για την τραγική κατάσταση που βιώνουν  θεσμικά και οικονομικά, η διοίκηση του Νοσοκομείου αντέδρασε στέλνοντας την Αστυνομία. Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι βρέθηκαν στην πύλη του Νοσοκομείου τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά, παρόλα αυτά, η Αστυνομία πήγε στο σημείο για να τους ελέγξει και να τους διαλύσει με πρόσχημα το «συγχρωτισμό»!

Όπως είναι λογικό στις τάξεις των εργαζομένων επικρατεί αναβρασμός για την αυταρχική αντιμετώπισή τους. Διοικήτρια του Νοσοκομείου (Υποδιοικήτρια σε «Γεννηματά» – «Αγ. Δημήτριο») είναι η Βασιλική Τράουδα, μιας από τις αμέτρητες περιπτώσεις πολιτευτών της ΝΔ που τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία μέρα πριν, είχε αρνηθεί να συναντήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο ενώ, μάλιστα, αντί να απαντήσει στο σχετικό αίτημα σχολίασε στον «τοίχο» της Αν. Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη στο Facebook, μετά από ώρες !

«Κλειστές πόρτες και κουλτούρα του αποκλεισμού αυτοί, λογοδοσία, διαφάνεια και φιλόξενους τοίχους εμείς. Εδώ είναι η μεγάλη μας διαφορά…Διαφορά δημοκρατίας!» σχολίασε μεταξύ άλλων η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων, χρηματοδότηση για την Υγεία.

Ads