Σε μια ακόμη ανεξήγητη ενέργεια προχώρησαν οι αρχές που διαχειρίζονται τη χαοτική κατάσταση στη Λέσβο. Το πρωί της Πέμπτης, όπως καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η Αστυνομία απέκλεισε την οργάνωση από την πρόσβαση στην κλινική της με προφανή σκοπό να αποκλειστεί η ιατρική φροντίδα προς τους πρόσφυγες της νέας εγκατάστασης που δημιουργείται στο Καρά Τεπέ.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία: «Σήμερα το πρωί η ελληνική αστυνομία απέκλεισε την ομάδα μας από την πρόσβαση στη νέα κλινική μας Η αστυνομική επιχείρηση για τη μετακίνηση των προσφύγων στη νέα εγκατάσταση, συνεχίζεται. Η παροχή ιατρικής φροντίδας δεν πρέπει να εμποδίζεται ! Καλούμε τις ελληνικές αρχές να διεξάγουν τις επιχειρήσεις ειρηνικά. Είμαστε ο μόνος ιατρικός φορέας στη συγκεκριμένη ζώνη, αλλά συνεχίζουμε να μην έχουμε πρόσβαση! Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ιατρική βοήθεια, αλλά δεν μπορούμε να τους προσεγγίσουμε. Γιατί μας εμποδίζουν;».

Yπενθυμίζεται ότι η στάση των ελληνικών αρχών εναντίον των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, είχε υποχρεώσει στο κλείσιμο της δομής ελέγχων και απομόνωσης για τον κοροναϊό που λειτουργούσε δίπλα στο ΚΥΤ Μόρια,. Ως αποτέλεσμα, λίγες εβδομάδες αργότερα υπήρξε η διασπορά της πανδημίας σε διαμένοντες και οδηγήθηκε η κατάσταση στο αδιέξοδο και την πυρκαγιά.