Σε «όπλο» σχεδόν του συνόλου της αντιπολίτευσης εναντίον προσωπικά του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, εξελίχθηκε η παλαιότερη υπόσχεσή του ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ, με τον βουλευτή της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης», Ανδρέα Λοβέρδο να φτάνει σε σημείο να δηλώνει πως αφού ο υπουργός δεν παραιτείται… «δεν φοράει παντελόνια».

Ads

Κατά την συζήτηση των επιτροπών στην Βουλή, την Δευτέρα, για το πολυνομοσχέδιο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε  πως «η γνώση πρέπει να συνοδεύεται από ηθική ακεραιότητα, να είσαι παντελονάτος και να τηρείς τις υποσχέσεις σου. Ο κ. Τσακαλώτος έδωσε υπόσχεση ότι αν δεν επιτύχει το αφορολόγητο θα παραιτηθεί. Δεν τον είδα σήμερα να παραιτείται».

Απαντώντας την Τρίτη, ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε στην Βουλή: «Δεν περίμενα από εσάς κύριε Βορίδη να φτάσετε στο επίπεδο του κ. Λοβέρδου».

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τσακαλώτο» είπε μεταξύ άλλων ό Α. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Είναι τιμή για εμένα οτιδήποτε αρνητικό να λέτε εσείς, γιατί παντελονάκια δεν φοράτε. Είστε ο άνθρωπος που είπε ότι θα παραιτηθεί αν πέσει κάτω από 9.000 το αφορολόγητο και το πήγατε στα 5.000 και κάτι. Δεν έχετε τσίπα πάνω σας».

Ads

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε και πάλι το λόγο επί προσωπικού και σχολίασε: «Οραματιζόμαστε μια κοινωνία όπου θα υπάρχει και στην γλώσσα και στην πραγματικότητα, ότι ό, τι είναι αρσενικό δεν είναι απαραιτήτως καλό και ό, τι είναι θηλυκό δεν είναι απαραιτήτως κακό».