Με το επίμαχο κομμάτι της επιστολής των Αθηνών απαντά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου η συντάκτρια του ρεπορτάζ στο Politico.

Ads

Προηγήθηκε η απάντηση της κυβέρνησης, δια του κ. Οικονόμου, στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την επίσημη, απαντητική επιστολή της Αθήνας στην Κομισιόν, που ζητούσε εξηγήσεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «ανακριβέστατο δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε στη δημοσιότητα και την απαντητική επιστολή του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στις Βρυξέλλες προς το Τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της ΕΕ, η οποία επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ.

Ads

Η συντάκτρια του ρεπορτάζ με ανάρτησή της στο Twitter αναφέρεται στο επίμαχο κομμάτι της επιστολής των Αθηνών: «θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφύγουμε να εγκρίνουμε εσπευσμένα συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που προέρχονται από πολιτικά μέσα που δεν διακρίνονται πάντα για ακρίβεια και αντικειμενικότητα».

Επίσης, ανήρτησε, όπως και ο Γιάννης Οικονόμου, ολόκληρη την επιστολή.