Ανασύρθηκε από το αρχείο, σύμφωνα με «διαρροές» από την οικονομκή εισαγγελία, από το αρχείο η παλιά υπόθεση του – αποθανόντος – επιχειρηματία Βγενόπουλου, ο οποίος ενέπλεκε την τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, σε ισχυρισμούς για οικονομικό εκβιασμό σε βάρος του.

Ads

Μάλιστα, επικεφαλής της Εισαγγελίας διατάσσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά απόλυτη προτεραιότητα προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος της δωροληψίας υπαλλήλου και της συνέργειας σε αυτή.

Το 2016, ο Βγενόπουλος ισχυρίστηκε, ότι η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου επιχείρησε μέσω φιλικού της προσώπου να του αποσπάσει χρήματα προκειμένου να χειριστεί ευνοϊκά δικαστικές του εκκρεμότητες,με τη σχετική συνομιλία με το πρόσωπο αυτό να είχε καταγραφεί από τον ίδιο τον Βγενόπουλο.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, έξι χρόνια μετά, το σχετικό ηχητικό επανέφερε το iefimerida.gr. Τότε η κυρία Θάνου κατέθεσε αγωγή ισχυριζόμενη ότι η ιστοσελίδα, υιοθετώντας το ηχητικό, το παρουσίασε στους αναγνώστες-χρήστες με σχολιασμούς που περιείχαν γεγονότα ψευδή και εκφράσεις άκρως δυσφημιστικές για το πρόσωπό της. Παράλληλα η κ. Θάνου με επιστολή της αμέσως μετά εξήγησε το πώς στήθηκε τότε (2016) από τον επιχειρηματία Βγενόπουλο η σε βάρος της κατασκευασμένη συκοφαντία και γιατί ανασύρθηκε τώρα η κασέτα, για την οποία γίνεται τόσος θόρυβος.

Ads

Η ίδια εξιστορούσε στην επιστολή πώς «τα ίδια πρόσωπα και τα ίδια συστημικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να συνδέσουν την υπόθεση αυτή με την υπόθεση Novartis, καθώς και το γεγονός ότι η εμφάνιση της κασέτας έγινε την ίδια ακριβώς ημέρα που δημοσιεύθηκε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου περί παραπομπής σε δίκη του διευθύνοντος συμβούλου της Novartis για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία ιατρών, καταρρίπτοντας έτσι τα περί σκευωρίας».

Η πρώτη δικαίωση της Βασιλικής Θάνου για την αγωγή κατά του iefimerida δόθηκε στις αρχές Απριλίου από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή με την οποία ο ιστότοπος κλήθηκε να κατεβάσει τις σχετικές  αναρτήσεις.

Ωστόσο, μόλις τέσσερις ημέρες πριν εκδικαστεί η αγωγή της Β. Θάνου προέκυψαν οι διαρροές από την Οικονομική Εισαγγελία.

Η απάντηση της Β. Θάνου

Αμέσως μετά τις διαρροές, η Βασ. Θάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επαναλαμβάνω ότι ουδεμία ανάμειξη ή γνώση είχα για όσα ακούγονται στη συνομιλία μεταξύ του Βγενόπουλου και της Δ.Μ. ως δήθεν αγγελιοφόρου μου. Αυτό άλλωστε θα αποδειχθεί και πάλι, αφού ο οικονομικός εισαγγελέας αποφάσισε την ανάσυρση της υπόθεσης, βασιζόμενος αποκλειστικά σε μια προφανώς προσχεδιασμένη από τον Βγενόπουλο συνομιλία, που ο ίδιος την κατέγραφε, χωρίς όμως ο ίδιος να την επικαλεστεί κατά την έρευνα της μήνυσής του, διότι εγνώριζε ότι δεν αποδεικνύει κάτι, δεδομένου ότι ακούγονται ακριβώς τα ίδια περιστατικά τα οποία καταγγέλλει και στη μήνυσή του.

Κατ’ αποτέλεσμα, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, που αγωνίσθηκε κατά της διαφθοράς, παρουσιάζεται ως ελεγχόμενη από κάποιους που υιοθετούν πρόθυμα κατασκευασμένα στοιχεία, που εμφανίζονται, μάλιστα, με τρόπο ύποπτο και μετά από 6 χρόνια, ως επικοινωνιακό πυροτέχνημα, και οι διεφθαρμένοι παρουσιάζονται ως θύματα εκβιασμού».

Το γεγονός ότι ανασύρεται η μήνυση του μακαρίτη από το αρχείο (όπου το είχε καταχωρίσει αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου) είναι ενδεικτικό, ενώ το χειρότερο είναι ότι ο διασυρμός δικαστικών λειτουργών που υπηρέτησαν επί χρόνια το λειτούργημά τους συνεχίζεται με ανελέητο πόλεμο. Εμβρόντητη θα παρακολουθήσει τώρα η διεθνής κοινότητα και τον διασυρμό της πρώην προέδρου Α.Π.

Ανάμεσα δε στη συσσώρευση «αξιόπιστων» μαρτυριών, ο επιχειρηματίας με τις δεκάδες δικαστικές εμπλοκές, που τίναξε στον αέρα την κυπριακή οικονομία, που χρέωσε με δάνεια αέρα τη Μarfin, που κερδοσκόπησε και που κατέληξε με καμιά εικοσαριά καράβια. Και που κρίνεται μετά θάνατον ως άλλος ένας «προστατευόμενος» μάρτυρας».

Διαβάστε επίσης: