Ένα πρωτοφανές μήνυμα έλαβαν προ ολίγων ημερών τα μέλη του Golden Dawn Watch (Το Παρατηρητήριο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής) από έναν Αμερικάνο φοιτητή, ο οποίος απευθύνθηκε σε αυτούς μέσω της σελίδας τους στο facebook και νομίζοντας πως πρόκειται για τη νεοναζιστική οργάνωση, ζήτησε να πάρει συνέντευξη από εκπρόσωπό της.

Ads

Ο φοιτητής, επικαλέστηκε τα fake news που ήθελαν τη ναζιστική οργάνωση να «βοηθάει ηλικιωμένους» και να προστατεύει τις γειτονιές της πόλης.

«Θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από έναν εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής», έγραφε μεταξύ άλλων στο μήνυμα με τους διαχειριστές της σελίδας να του απαντούν, όσο πιο απλά μπορούν έτσι ώστε να καταλάβει ότι απευθύνεται στους εντελώς λάθος ανθρώπους.

Στην απάντησή τους εξήγησαν στον φοιτητή, ότι η Χ.Α. είναι μία ναζιστική οργάνωση της οποίας τα μέλη αυτή τη στιγμή δικάζονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ads

Αναλυτικά τα μηνύματα στον λογαριασμό της σελίδας:

Το μήνυμα του φοιτητή

«Καλό απόγευμα,

Είμαι φοιτητής από τις ΗΠΑ και έχω επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να μελετήσω την οικονομική κρίση.

Έμαθα για τη Χρυσή Αυγή και τη δουλειά που κάνετε, βοηθώντας ηλικιωμένους και προστατεύοντας γειτονιές. Θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από κάποιον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής.

Φεύγω το Σάββατο το απόγευμα, άρα οι μόνες μέρες και ώρες που μπορώ είναι σήμερα το βράδυ, Παρασκευή βράδυ και Σάββατο πρωί. Ξέρω ότι είναι τελευταία στιγμή αλλά θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να μάθω περισσότερα για τη Χρυσή Αυγή. Ευχαριστώ».

Και η απάντηση από το Παρατηρητήριο

«Αγαπητέ, ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, αυτή η σελίδα δεν είναι της Χρυσής Αυγής. Από τη στιγμή όμως που θέλετε να μάθετε παραπάνω πράγματα για τη Χ.Α., επιτρέψτε μας να σας διαφωτίσουμε.

Η Χρυσή Αυγή είναι μία ναζιστική οργάνωση που συμμετέχει ως κόμμα στην ελληνική βουλή. Ο αρχηγός της, βουλευτές της και μέλη της, δικάζονται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Έχουν κατηγορηθεί για φόνους, απόπειρες δολοφονίας και βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών και αντιφασιστών.

Η «βοήθεια προς του ηλικιωμένους» έχει αποδειχθεί hoax (ψευδής είδηση), ενώ όσον αφορά την «προστασία στις γειτονιές», έχουμε να κάνουμε με παράνομες πράξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει στο δικαστήριο, μοιάζουν με στρατιωτικού τύπου ενέργειες που μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των στρατιωτών του Γ’ Ράιχ.

Όπως θα καταλάβατε διαβάζοντας τα παραπάνω, ήρθατε σε επαφή με ένα τελείως διαφορετικό οργανισμό.

Δεν είμαστε η Χρυσή Αυγή, αλλά το Παρατηρητήριο της Χρυσής Αυγής, δηλαδή μία πρωτοβουλία ενημέρωσης των πολιτών για το τι συμβαίνει στην προαναφερθείσα δίκη.

Ωστόσο και πάλι ευχαριστούμε για την επικοινωνία».