Ο Παύλος Πολάκης, από το βράδυ της Τρίτης, έχει σηκώσει αντιδράσεις σχετικά με αναρτήσεις του για τον εμβολιασμό κατά του κορονοιού και την απάντησή του σε πολίτη πως ο ίδιος θα αποφασίσει μετά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο για το αν θα κάνει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό.

Ads

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, αναρωτήθηκε την Πέμπτη τι θα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αν θα ήταν αυτός υπουργός Υγείας. «Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφθούμε πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σειρά του, απάντησε, λέγοντας τι θα έκανε αν βρισκόταν στη θέση του Βασίλη Κικίλια, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να σταματήσει να ρωτά τον ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς για τις προσωπικές του απόψεις. «Όσα λέω είναι οι προσωπικές επιστημονικές μου απόψεις και θέσεις» αναφέρει στην ανάρτησή του, η οποία απαντά στη ΝΔ που ζητούσε εξηγήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

«Έχω στηρίξει την κεντρική θέση του κόμματός μου σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, διατύπωσα με σαφήνεια τη γνώμη μου σε ποιες ομάδες έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός με βάση και τα αποτελέσματα που αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Να σταματήσει λοιπόν να ρωτά η ΝΔ τον ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς για τις προσωπικές μου απόψεις» τονίζει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Σε άλλη ανάρτησή του και πάλι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απάντησε και στις δηλώσεις του Άκη Σκέρτσου, τονίζοντας πως

Ads
  • 1) ΝΑΙ αν ήμουν υπουργος θα πρότεινα τον εμβολιασμό ΜΟΝΟ των άνω των 60-65  ετων και των ευπαθών ομάδων με πλήρη γνώση και  ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχιζεται η φάση 3 της μελέτης τους! Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου.
  • Δείτε τα νούμερα από τα στοιχεία των εισαγωγών ,των διασωληνώσεων ,των θανάτων ,με βάση την ηλικιακή ομάδα που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημιας για να καταλάβετε ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΩ!!(φωτό 2 στοιχεία έως )16/6/21
  • 2) ΝΑΙ ,δεν επρόκειτο να ανοίξω την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες με το Astra -Zeneca όταν γινόταν φανερές οι λίγες αλλά υπαρκτές επιπλοκές που οδηγούσαν άλλες χώρες σε απόσυρση του από κάποιες ηλικίες.Οπως δυστυχώς κάνατε εσείς για να ΞΕΣΤΟΚΑΡΕΤΕ!!!
  • 3) ΝΑΙ ,θα έφερνα τα μονοκλωνικά αντισώματα από την πρώτη στιγμή που πήραν έκτακτη έγκριση, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΩ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΙΩΣΑΜΕ ΗΔΗ
  • 4) ΝΑΙ θα έφτιαχνα και θα στελέχωνα ΜΕΘ που θα μπορούσαν να καλύψουν την πίεση του συστήματος Υγειας και δεν θα άφηνα ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ οι 8.000 από τους 12.500 ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ,όπως κάνατε εσείς . Προφανως θα είχα βάλει στο παιχνίδι και τις ιδιωτικές ΜΕΘ ,αυτές που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς επιστημονικά , γιατί δεν μπορούν όλες !!! Φυσικά και  ΔΕΝ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ  ΑΜΟΙΒΗ για να νοσηλευουν τα αλλα μη κοβιντ περιστατικά! ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΑΝΑ και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω! Έχουμε δρόμο ακόμα με την πανδημία…ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ !

«ΦΕΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ! Θα υπάρξει και άλλο κύμα, έστω και μικρότερο, το φθινόπωρο, λόγω των διαρκών μεταλλάξεων», σημειώνει στην ανάρτησή του.