«Η απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών. Οι δομές Βόλβης και Βαγιοχωρίου δεν έχουν γιατρό», σημειώνει σε ανάρτηση του στα social media ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Ads

Επισημαίνει ότι «υπάρχουν ετοιμόγεννες γυναίκες που τα παιδιά τους, όταν γεννηθούν, δεν θα δικαιούνται ΑΜΚΑ, ενώ δεν έχουν διατεθεί εμβόλια για τις δομές.

Μόνο στη δομή Βαγιοχωρίου, 170 από τα 400 παιδιά είναι ανεμβολίαστα, αποτέλεσμα της ρατσιστικής εγκυκλίου για το ΑΜΚΑ. Πολίτες από τη δομή αλληλεγγύης ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ εξασφάλισαν μικρό αριθμό εμβολίων, ώστε τα παιδιά που πάνε σχολείο να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να φοιτούν.»

Και καταλήγει «Η ρατσιστική, αντιεπιστημονική και πάνω απ’ όλα απάνθρωπη άρνηση διάθεσης εμβολίων, όμως, θέτει σε κίνδυνο και τον γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μια “τιμωρητική” πράξη, “για τους ξένους”, όπως την καταλαβαίνουν οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης, που όμως εγγυάται παθογένεια στη χώρα. Ποιος λογοδοτεί;»

Ads

Η ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη στo Facebook

«Η απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης #Μητσοτάκη θέτει σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών. Οι δομές Βόλβης & Βαγιοχωρίου δεν έχουν γιατρό. Υπάρχουν ετοιμόγεννες γυναίκες που τα παιδιά τους, όταν γεννηθούν, δεν θα δικαιούνται ΑΜΚΑ, ενώ δεν έχουν διατεθεί εμβόλια για τις δομές.

Μόνο στη δομή Βαγιοχωρίου, 170 από τα 400 παιδιά είναι ανεμβολίαστα, αποτέλεσμα της ρατσιστικής εγκυκλίου για το #ΑΜΚΑ. Πολίτες από τη δομή αλληλεγγύης ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ εξασφάλισαν μικρό αριθμό εμβολίων, ώστε τα παιδιά που πάνε σχολείο να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να φοιτούν.

Η ρατσιστική, αντιεπιστημονική και πάνω απ’ όλα απάνθρωπη άρνηση διάθεσης εμβολίων, όμως, θέτει σε κίνδυνο και τον γενικό πληθυσμό. Πρόκειται για μια “τιμωρητική” πράξη, “για τους ξένους”, όπως την καταλαβαίνουν οι εγκέφαλοι της κυβέρνησης, που όμως εγγυάται παθογένεια στη χώρα. Ποιος λογοδοτεί;».