«Όταν άκουσα την απόφαση του δικαστήριου, ήθελα να πεθάνω. Αυτός ο δικαστής δεν καταλαβαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις, στέλνουν τις τρανς στη Συγγρού; Γιατί αν δεν μπορούν να γίνουν δεκτές στα σχολεία, εκεί θα πάνε, ή θα αυτοκτονήσουν επειδή δεν αντέχουν την κακοποίηση. Εκεί μας θέλουν, στη Συγγρού» λέει στο Τvxs.gr η Άννα Πήλιου και προσθέτει το ερώτημα: «Αν ήμουν παιδί του, θα ήθελε να μου συμπεριφερθεί έτσι το δικαστήριο;»

Ads

Η διεμφυλική περίμενε να τη δικαιώσει το δικαστήριο, καταδικάζοντας τον γυμνασιάρχη που όπως καταγγέλλει έκανε πλάτες στην κακοποίηση που δέχτηκε από τους συμμαθητές της, την εξύβρισε και την ανάγκασε να ντυθεί με ανδρικά ρούχα προκειμένου να συνεχίσει το σχολείο και να πάρει απολυτήριο. «Δεν ήταν μόνο ότι οι συμμαθητές μου προσπάθησαν να με κάψουν. Μου πετούσαν κιμωλίες, με έσερναν στις σκάλες και στο προαύλιο, μου έριχναν δυναμητάκια, έκαναν τη ζωή μου κόλαση. Κι όλα αυτά δίπλα στο γραφείο του Τσικόπουλου. Όταν το 2017, έβαλε το χέρι του στο μόριο του και μου είπε: Πάρε τα αρχίδια μου ρε πούστη, αποφάσισα να του κάνω μήνυση. Παρά την εισήγηση της εισαγγελέως που είπε ότι πρέπει να καταδικαστεί για εξύβριση αλλά και γιατί ψυχιατρικοποιεί την ταυτότητα φύλου»

Το δικαστήριο αθώωσε τον κατηγορούμενο γιατί όπως λέει η Αν. Πήλιου, το 2013 δεν ήταν σε ισχύ ο αντιρατσιστικός νόμος. Η ίδια καταγγέλλει όμως, ότι ο πρόεδρος, έκανε δεκτή μία γραπτή κατάθεση της καθηγήτριας και υφισταμένης του, η οποία δεν είχε κληθεί ούτε από την αστυνομία, ούτε από το δικαστήριο να καταθέσει. «Όταν τους ρωτήσαμε γιατί δεν  κάλεσαν, την κα Αναστασία Λιόρη, είπαν πως η ίδια φοβήθηκε να μην της κάνω μήνυση. Εγώ δηλαδή απειλώ με μήνυση την καθηγήτρια και αυτό γίνεται δεκτό από το δικαστήριο, αλλά οι απειλές του Τσικόπουλου προς εμένα δεν μετρούν στο δικαστήριο; Δύο μέτρα και δύο σταθμά; Με εκφόβιζε για να μην καταθέσω. Υπήρχαν μάρτυρες που είπαν πως ο ίδιος παραδέχτηκε αυτά που μου έκανε. Έχω έγγραφα στα χέρια μου που το αποδεικνύουν»

Στο δικαστήριο κλήθηκαν να καταθέσουν εκπρόσωποι του Πολύχρωμου Σχολείου και του Συνηγόρου του Πολίτη. Η ίδια τους είχε καλέσει όσο ήταν μαθήτρια, προκειμένου να την στηρίξουν στην δύσκολη εκείνη περίοδο της ζωής της. «Ήρθαν για ένα σεμινάριο και μετά ο διευθυντής δεν τους ξανακάλεσε ποτέ! Του το είπαν ευθέως στο δικαστήριο» λέει. Η Άννα Πήλιου, μιλάει για κακοδικία και μεροληψία εις βάρος της και ζητάει να παρέμβει ο εισαγγελέας αντιρατσισμού. «Σκέφτομαι να κινηθώ και εναντίον του προέδρου για μεροληψία» προσθέτει.

Ads

«Καταγγέλλω τον πρόεδρο ευθέως και ζητώ να κάνουν ΕΔΕ για αυτή τη δίκη. Θέλω δικαίωση. Δεν μπορεί να συνεχίζουν να αυτοκτονούν παιδιά και το κράτος να κάνει το ανήξερο. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να κάνει ότι δεν βλέπει. Να είναι ανεξάρτητη για να εγκληματεί εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γίνεται συνένοχη σε εγκλήματα εις βάρος της ζωής μας. Ας ελεγχθεί από ειδικό συμβούλιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δικαιοσύνη να σεβαστεί επιτέλους τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές μας».  Καταλήγοντας, θέλησε να αναδείξει την υποκρισία κάποιων «αριστερών», τονίζοντας πως η ίδια ανήκει σε αυτόν τον πολιτικό χώρο. «Αρκεί μόνο να σας πω, ότι ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είναι και αντιπρόεδρος στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του ανθρώπου. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για τη σιωπή κάποιων τμημάτων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα».