Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει διαδικτυακές αναρτήσεις και δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι ο γιος του πρωθυπουργού παρότι θετικός πήγε εκδρομή παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα, κάνοντας λόγο για fake news «με τις ευλογίες του κ.Τσίπρα». 

Ads

Το ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Την ανακοίνωσης της ΝΔ, είχε προηγηθεί ερώτημα δημοσιογράφου του Documento προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για τη νόσησή του υιού του Κυριάκου Μητσοτάκη από Covid-19 και την τήρηση του πρωτόκολλου για μέτρα περιορισμού. Η εφημερίδα αναφέρει ότι από την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου έχει τη πληροφορία ότι ο υιός του πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την περασμένη Τρίτη (21 Δεκεμβρίου), χωρίς ωστόσο να τηρήσει τη καραντίνα που προβλέπεται για όλους τους πολίτες.

Για καφέ ενώ ήταν θετικός;

Με δημοσίευμά τους, στις 28 Δεκεμβρίου, τα parapolitika.gr κάνουν λόγο για «καφέ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γιο του» στο κέντρο της Αθήνας, δηλαδή μια εβδομάδα μετά -κατά τις πληροφορίες του Documento- από την ημέρα που ο Κων. Μητσοτάκης διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι υπεύθυνοι του καταστήματος ζήτησαν να ελέγξουν και τους δύο εάν έχουν ψηφιακό πιστοποιητικό, με τον κ. Μητσοτάκη και τον γιο του να ανταποκρίνονται χαμογελώντας».

Ads

Το Documento αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον Γιάννη Οικονόμου, καλώντας τον να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, με την κυβέρνηση ωστόσο να προτιμά να εκδώσει αρχικά ανακοίνωση μέσω της ΝΔ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Ο υιός Μητσοτάκη δεν πήγε καμία εκδρομή»

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ, χωρίς να κάνει κάποια νύξη για τον καφέ του πρωθυπουργού με τον γιό του που έχει νοσήσει, -όπως δημοσιεύουν τα parapolitika.gr- αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, είτε φανερά είτε υπόγεια, χρησιμοποιώντας troll του διαδικτύου και φιλικά του μέσα και ιστοσελίδες, τον άθλιο πόλεμο λάσπης προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού».

Όπως συνεχείζει η ανακοίνωση: «Στην αρχή ήταν στο στόχαστρο μόνο ο ίδιος. Στη συνέχεια προστέθηκε και η σύζυγος του. Μετά ήρθε η σειρά των παιδιών του. Αυτή τη φορά τα ψέματα αφορούν τον γιό του Κωνσταντίνο, ο οποίος είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και δήθεν πήγε εκδρομή, παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα. Κι αυτό όταν από την πρώτη στιγμή της θετικής διάγνωσης μπήκε σε καραντίνα κι έμεινε στο δωμάτιό του, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους υγειονομικούς κανόνες, και φυσικά δεν πήγε καμία εκδρομή. Παράλληλα με το υβρεολόγιο στις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόγεια της Κουμουνδούρου κάνουν υπερωρίες στην παραγωγή λάσπης και fake news κι όλα αυτά με τις ευλογίες του κ. Τσίπρα φυσικά».

Η απάντηση Μητσοτάκη

Στη συνέχεια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε story που ανήρτησε στο Instagram το βράδυ της Τετάρτης 29/12 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η κατηγορία ότι δήθεν έσπασα την καραντίνα για να πάω διακοπές δεν προσβάλει μόνο εμένα αλλά θίγει και τους συμπαίκτες μου στο Warzone, που μια βδομάδα τώρα, κλεισμένοι στα σπίτια μας, φτύνουμε αίμα για να σταυρώσουμε μια νίκη. Έχουμε μέρες μπροστά μας, προχωράμε πιστοί στο πλάνο μας. Είτε μέχρι να κερδίσουμε, είτε μέχρι να λήξει η καραντίνα».

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ:

Στην αντίδραση της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε δική της ανακοίνωση: «Πρώτα απ´ όλα ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον γιο του κ. Μητσοτάκη. Σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση πανικού που εκδόθηκε από τη ΝΔ, αυτή είναι ανάξια σχολιασμού. Η κυβέρνηση αφού έχει κάνει μπάχαλο μια ολόκληρη χώρα, τώρα αναζητά φανταστικούς εχθρούς σε μια προσπάθεια να θυματοποιηθεί κι από πάνω. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται ότι έχει πολλά νεύρα με τον Αλέξη Τσίπρα που τον ανάγκασε να διακόψει τις διακοπές του και να ασχοληθεί με την πανδημία. Κουράγιο. Είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ενημερωθεί  ήδη για τα πρώτα τριήμερα του 2022 προκειμένου να καλύψει γρήγορα αυτό το κενό…».