Στην αρχή μπήκαν στη βουλή με τη στήριξη του Κασιδιάρη, αμέσως μετά βγήκαν στην κοινωνία να επιβάλλουν τις σκοταδιστικές και φασιστικές τους απόψεις. Μέλη των Σπαρτιατών στην Κρήτη θα επιχειρήσουν να σταματήσουν σήμερα Πέμπτη πορεία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που οργανώνεται στα Χανιά.

Ads

Το κύμα αντιδράσεων είναι ωστόσο μεγάλο, με σειρά ανακοινώσεων  ήδη, από τις Οικογένειες «Ουράνιο Τόξο», το ΚΕΕΡΦΑ Χανίων (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) και το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. 

Το αρχικό κάλεσμα για αυτοργανωμένη πορεία ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ήταν για τις 18:00 της Πέμπτης 29 Ιουνίου. Ο υποψήφιος με τους Σπαρτιάτες, Κυριάκος Μπλαζουδάκης, ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook το παρακάτω κάλεσμα:

«Την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά, για να διαμαρτυρηθούμε, κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες, και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας, από τα ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών! Παρών με την ευλογία του θα είναι και ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Η αυτοοργανωμένη πορεία θα ξεκινήσει στις 18:00 με συνάντηση στο θέατρο Δημήτρης Βλησίδης και στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί «sunset κουήρ πάρτυ» στην παραλία του Παλιού Ξενία.»

Ads

Διαβάστε σχετικά: Ομοφοβική και… ανορθόγραφη αντιδιαδήλωση ενάντια στο αυτοοργανωμένο Pride Χανιών

Οικογένειες Ουράνιο Τόξο: Μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά μας!

Απάντηση στο κάλεσμα μίσους ακροδεξιάς ομάδας στην αυτοοργανωμένη πορεία ορατότητας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στα Χανιά δίνουν οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο.

«Εμείς στον οχετό σας, στις ύβρεις σας, στην τρομοκρατία σας και τη ρητορική μίσους σας θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την αγάπη μας για τους ανθρώπους. Δεν θα μας σταματήσει τίποτα στο δρόμο μας προς τα εμπρός και σε αυτόν τον δρόμο δεν θα αφήσουμε κανέναν, καμία, κανένα πίσω!» υπογραμμίζουν. «Μακριά από τις οικογένειες και τα παιδιά μας! Θα μας βρείτε απέναντι!» ξεκαθαρίζουν.

Οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες της πόλης των Χανίων και ολόκληρης της Κρήτης να πλαισιώσουν το αυτοοργανωμένο φεστιβάλ υπερηφάνειας και να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα «σε όσα άτομα θεωρούν ότι μπορούν να ελέγξουν τις ζωές μας και να μας κλείσουν ξανά στην “ντουλάπα”. Να μην τους επιτρέψουμε να τρομοκρατούν ανθρώπους με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στάζουν μίσος, ύβρεις και οχετό» υπογραμμίζουν.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου

ΚΕΕΡΦΑ: : Μπλόκο στους ναζί του Κασιδιάρη

Παρέμβαση θα κάνει και το ΚΕΕΡΦΑ Χανίων που σε ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Μπλόκο στους ναζί του Κασιδιάρη στους δρόμους και σε κάθε γειτονιά. Λίγες μέρες μετά τις εκλογές οι “Σπαρτιάτες” που στηρίχθηκαν από τον καταδικασμένο για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, επιχειρούν να εμφανιστούν στους δρόμους με ομοφοβική, ρατσιστική αντιδιαδήλωση ενάντια στην 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (αυτοοργανωμένο pride) Χανίων στις 29/6». Καλεί μάλιστα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 29 Ιούνη στις 14:30 στην Πλατεία Αγοράς.

Η ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Χανίων: Οι λύκοι ήδη απεκδύονται την κοινοβουλευτική προβιά τους

«Αν και δεν πέρασαν ούτε δύο μέρες από τις εκλογές, η ρητορική μίσους των ακροδεξιών σχηματισμών επιχειρεί να μετατραπεί σε πράξεις βίας κατά των συμπολιτών μας» γράφει η ανακοίνωση του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

«Την Πέμπτη 29 Ιουνίου η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα των Χανίων οργανώνει Πορεία Ορατότητας με εκκίνηση το θέατρο Βλησίδη στις 18:30. Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων κατηγορηματικά δηλώνει ότι οι ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας έχουν κάθε δικαίωμα στην ορατότητα, στη διαφορά, στην ισονομία.

Με αποτροπιασμό και λύπη μαθαίνουμε ότι ακροδεξιοί κύκλοι με ανυπόγραφο κάλεσμα καλούν σε αντισυγκέντρωση με σκοπό να εκφοβίσουν τους συμμετέχοντες και να αμφισβητήσουν τα δικαιώματά τους.

Οι λύκοι ήδη απεκδύονται την κοινοβουλευτική προβιά τους και δείχνουν τα δόντια τους στην κοινωνία. Οφείλουμε να αντισταθούμε μέσα και έξω από την βουλή.

Σήμερα απειλείται η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, αύριο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, μεθαύριο όλοι εμείς.

Για το λόγο αυτό συλλογικότητες των Χανίων οργανώνουν αντιφασιστική συγκέντρωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων την ίδια μέρα Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 14:30 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη να είμαστε εκεί.»