Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Air France να φορούν οι αεροσυνοδοί της εταιρείας μαντίλες μόλις φτάνουν στην Τεχεράνη την πρωτεύουσα του Ιράν.

Ads

Οι πτήσεις Παρίσι – Τεχεράνη, που είχαν διακοπεί για σχεδόν 8 χρόνια, θα ξεκινήσουν και πάλι στις 17 Απριλίου ως αποτέλεσμα της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών αφότου επήλθε συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Η Γαλλική αεροπορική εταιρεία τόνισε πως το προσωπικό της είναι υποχρεωμένο να συμμορφώνεται με τους κανόνες του Ιράν. «Η ανοχή και ο σεβασμός στα έθιμα των χωρών που εξυπηρετούμε είναι μέρος των αξιών της εταιρείας» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Σημειώνεται πως στο Ιράν οι γυναίκες αναγκάζονται από το νόμο να καλύπτουν τα μαλλιά τους διαφορετικά έρχονται αντιμέτωπες με αυστηρά πρόστιμα.

Ωστόσο η απόφαση της γαλλικής εταιρείας έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις αεροσυνοδούς. Η Φλόρ Αρίγκι, επικεφαλής του συνδικάτου πληρωμάτων πτήσης της UNAC, δήλωσε: «Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε την χρήση της μαντίλας στο Ιράν. Αυτό που καταγγέλλουμε είναι ότι γίνεται υποχρεωτική.Πρέπει να δοθεί στις αεροσυνοδούς, το δικαίωμα να αρνηθούν αυτές τις πτήσεις. Το γυναικείο προσωπικό έχει το δικαίωμα στην «ατομική ελευθερία».

Ads