Πανελλαδική απεργία σήμερα στο Δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις αλλά και την πώληση της ΔΕΗ. Η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ακολούθως στο υπουργείο Οικονομικών και ως ένδειξη συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ έξω από τη Βουλή ενάντια στην πώληση της μικρής ΔΕΗ. Την ίδια ώρα εντός κοινοβουλίου θα ψηφίζεται το σχετικό νομοσχέδιο. 

Ads

Στο μεταξύ, Μετά το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να γνωστοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο συνεδρίασε σήμερα για την εκδίκαση της  αγωγής του Δημοσίου ενάντια στην απεργία – αποχή διαρκείας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ από τις 13 Μαΐου ενάντια στην αξιολόγηση. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να χαρακτηριστεί αυτή η απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και να ποινικοποιήσει τους αγώνες.
 
Σημειώνεται πως η ΑΔΕΔΥ έμεινε χωρίς τη στήριξη της ΓΣΕΕ, η οποία αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην απεργία αλλά μόνο στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ που έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου. Υπενθυμίζεται πως η ΑΔΕΔΥ έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του μέτρου της διαθεσιμότητας και η απόφαση από την Ολομέλειας αναμένεται στις 10 Οκτωβρίου του 2014.
 
«Όχι»
 
«Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των εργαζομένων, η απάντηση που θα λάβει θα πρέπει να είναι καθολική. Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης – απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα «εξαργυρώσει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν.
 
»Με τον αγώνα μας απαιτούμε:
 

  • ΟΧΙ στην αξιολόγηση –λαιμητόμο.
  • ΟΧΙ στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.
  • ΟΧΙ στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
  • Τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
  • Να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.
  • ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας.
  • ΟΧΙ στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης».

 
Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία
 
Στη σημερινή απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων, με αποτέλεσμα σήμερα να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:30 το πρωί.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Φρένο στις απεργίες και επαναφορά του λοκ άουτ από την κυβέρνηση