Την γυναίκα που την απήγαγε έχει αναγνωρίσει η μικρή Μαρκέλλα, η οποία άρχισε να μιλά στους παιδοψυχολόγους του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα 40 ετών από το οικογενειακό περιβάλλον της Μαρκέλλας, η οποία έχει ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως βασική ύποπτη για τη διήμερη εξαφάνιση της δεκάχρονης. Η εξαφάνιση της 10χρονης έχει μετατραπεί σε οικογενειακή υπόθεση.

Ενδεικτικό είναι ότι η μητέρα της έχει δει μόλις δύο φορές την 10χρονη στο νοσοκομείο και για περίπου δέκα λεπτά. Η Αστυνομία κρατά σε απόσταση τα μέλη της οικογένειας προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, φτάνοντας στην λύση του μυστηρίου. Σύμφωνα με τις αρχές οι έρευνες κατευθύνονται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση ενώ ορισμένοι μάρτυρες του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος έχουν κληθεί να καταθέσουν και δεύτερη φορά. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κατέθετε  η μητέρα της και ο βιολογικός της πατέρας.

Δεκάδες ήταν οι μαρτυρίες στην ευρωπαϊκή γραμμή 116111, όπου δόθηκαν πληροφορίες και οι οποίες μεταβιβάστηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση. Η Μαρκέλλα παραμένει στο νοσοκομείο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους παιδοψυχολόγους, ενώ δεν αποκλείεται μέσα στην ημέρα να μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταθέσει και η ίδια τα όσα συνέβησαν τις σχεδόν 48 ώρες που ήταν αγνοούμενη.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Όπως είπε η γιαγιά της 10χρονης, μιλώντας στο Star, η ίδια τη μεγαλώνει και δεν πρόκειται να την αφήσει και αναφορικά με την εξαφάνιση δεν της είχε αναφέρει τίποτα σχετικά με το αν την είχε πλησιάσει κάποιος στο σχολείο, ενώ πάντα την περίμενε να σχολάσει. «Τη Μαρκέλλα δεν την αφήνω ούτε στη μάνα της να πάει, ούτε πουθενά», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Για την εξαφάνιση μίλησε και ο αδελφός της 10χρονης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του. «Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;», δήλωσε.

«Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι», πρόσθεσε ο ίδιος. «Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα», συνέχισε ο αδερφός.

Αναφορικά με το ποιος είχε πάρει την μικρή, σημείωσε ότι «δεν πηγαίνει κάπου το μυαλό μου γιατί υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα. Οι αστυνομικές αρχές νομίζω ότι το τρέχουν», ενώ πρόσθεσε ότι «το κορίτσι είναι εντάξει, δέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγους. Έχει ξεφύγει από το πρώτο σοκ και προσπαθεί να ηρεμήσει».