Αγωγή κατά του δημάρχου Κερατσινίου- Δραπετσώνας κατέθεσε η Oil One, η οποία διεκδικεί 500.000 ευρώ, κι έναν χρόνο φυλάκιση του Χρήστου Βρεττάκου για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ads

«Η αγωγή είναι αποτέλεσμα της επιμονής μας. Ζητάμε χρόνια από την πολιτεία να ελέγξει πόσο επιβαρυνόμαστε. Μυρίζει όλη η περιοχή πετρέλαιο.» λέει στο tvxs.gr ο δήμαρχος και προσθέτει:

«Έχουμε αναγκαστεί να κλείσουμε σχολεία. Η πολιτεία απαντά: Ναι μυρίζει αλλά δεν ξέρουμε από που προέρχεται η μυρωδιά. Ε λοιπόν εμείς ξέρουμε και το λέμε. Δραστηριοποιούνται συγκεκριμένες εταιρείες εδώ, που έχουν όνομα. Έτσι αποφάσισε η Oil One να μου κάνει αγωγή. Και μάλιστα η αγωγή στρέφεται στο πρόσωπο μου όχι με την ιδιότητα του δημάρχου. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Θέλουν να δείξουν ότι είμαι μόνος μου, αλλά φυσικά δεν είναι έτσι.»

Τόσο ο δήμαρχος Δραπετσώνας κύριος Βρετάκος, όσο και ο δήμαρχος Περάματος κύριος Λαγουδάκης αλλά και σωματεία και ενεργοί πολίτες, έχουν θίξει το θέμα της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής με ανακοινώσεις, δηλώσεις και κινητοποιήσεις καθώς υπάρχουν μεγάλες βιομηχανικές μονάδες επεξεργασίας, αποθήκευσης, διακίνησης προϊόντων πετρελαίου, συσκευασίας αερίου και άλλων χημικών προϊόντων μεσα στον οικιστικό ιστό.

Ads

Μάλιστα στις 4 του περασμένου Μαΐου έκλεισαν σχολεία και στους δύο δήμους και δήλωναν μεταξύ άλλων: «Το πρόβλημα των έντονων και δυσάρεστων οσμών στην περιοχή δεν έχει αντιμετωπιστεί. Όπως εξηγούν μάλιστα, το φαινόμενο τείνει να αποκτά μόνιμα και έντονα χαρακτηριστικά και να επιβαρύνει την ευρύτερη περιοχή, ενώ μέχρι και σήμερα, δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια η αιτία και τα ειδικότερα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά των ρύπων, ούτε και η επίδρασή τους στην ανθρώπινη υγεία.». Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι επιβαρυμένη και από το ΚΕΛ Ψυττάλειας

«Ο δήμος και η περιφέρεια κάνουμε μετρήσεις και θα δείξουν στην πολιτεία σε λίγο τι κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα μας.  Είναι άλλο να είναι η Ψυττάλεια και άλλο να είναι από τα πετρελαιοειδή οι ρύποι. Με τον ίδιο τρόπο που αδειοδοτεί η πολιτεία μέσα στον οικιστικό ιστό τέτοιες  δραστηριότητες μπορεί και να ελέγξει. Αλλά δεν το κάνει.  Εμείς απολογούμαστε στους κατοίκους της πόλης» μας λέει ο κος Βρεττάκος. 

«Με κάθε μέσο και τρόπο επιχειρεί η Oil One να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα της τοπικής κοινωνίας ενάντια στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η εταιρεία πιστεύει ότι μέσω- μεταξύ άλλων- της εξοντωτικής ποινής των 500.000 ευρώ και την κράτησή ενός έτους, μέσω της 30σέλιδης αγωγής που κατέθεσε σε βάρος μου, θα καταφέρει στο πρόσωπό μου να εκβιάσει, να φιμώσει και να ακυρώσει δικαστικά τον αγώνα μιας ολόκληρης περιοχής. Σιγά μην κλάψουμε, σιγά μη φοβηθούμε.» λέει μεταξύ άλλων στη δημόσια δήλωση του ο δήμαρχος και καλεί κάθε πολίτη, κάθε εκλεγμένο ή μη δημόσιο πρόσωπο, κάθε κόμμα, κάθε φορέα και συλλογικότητα να πάρει δημόσια θέση ενάντια στις απαράδεκτες αυτές μεθόδους.