Η Metron Analysis αδειάζει τα «Νέα» για τον τρόπο που έπαιξαν την δημοσκόπηση που διενήργησε για την εφημερίδα.

Ads

«Βλέπω στο διαδίκτυο το πρωτοσέλιδο των “Νέων” που φιλοξενεί τη μηνιαία έρευνα της Metron Analysis. Και διαβάζω επί λέξει στο πρώτο bullet που παρουσιάζει την έρευνα το εξής: “στο υψηλότερο σημείο της τριετίας η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ”. Είναι λάθος. Στο υψηλότερο σημείο της τριετίας είναι αθροιστικό τους ποσοστό και όχι η διαφορά τους. Λυπάμαι πολύ γι αυτό και θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για αβλεψία η οποία δεν υπάρχει και στις μέσα σελίδε», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook  ο Στράτος Φαναράς,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis.

Η ανάρτηση:

Σημειώνεται ότι η έρευνα της εταιρείας δείχνει τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ στο 10,9% , με τον ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει ποσοστό 26,9% και τη ΝΔ 37,8%.

Την ίδια στιγμή η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Τvxs, δείχνει τη διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων να μειώνεται. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 23,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 16,4%, διαφορά της τάξης του 6,7%.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρωτοσέλιδο των Νέων:

image

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη δημοσκόπηση των «Νέων», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο κατ’αρχήν για «διαστημική» διαφορά.

«Τα Νέα του κ. Μαρινάκη δημοσιεύουν σήμερα άλλη μια δημοσκόπηση, που δίνει άλλη μία… διαστημική διαφορά υπέρ της Ν.Δ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «δεν έφτανε, όμως, αυτό στην εφημερίδα της τοξικής προπαγάνδας κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στον τίτλο της πανηγυρίζει την… οριστική ανατροπή, που ο ιδιοκτήτης της ονειρεύεται, αναφέροντας ότι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της τριετίας».

Το γραφείο Τύπου του κόμματος σημειώνει επίσης ότι «Τα Νέα» διαψεύδει και επικρίνει δημόσια ακόμα και ο αυτουργός της δημοσκόπησης, Στράτος Φαναράς.

«Ο ΔΟΜ, που με τις εφημερίδες του, τρεις μέρες πριν σωθούν οριστικά οι συντάξεις, ανήγγειλε το κόψιμό τους, δικαιούται πλέον, ως Διαστροφικός Όμιλος Μαρινάκη, βραβείο Πουλι-τζερ. Με μια λεπτομέρεια: Το Πουλί να είναι φοίνικας που αναγεννάται από τις στάχτες του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.