Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος γυναικοκτόνος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων, μετά την απολογία του το μεσημέρι της Πέμπτης (4/4) στον ανακριτή.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και ζήτησε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να χρησιμοποιηθεί ως ελαφρυντικό. Συγκεκριμένα, στο απολογητικό υπόμνημα γίνεται μνεία των χρόνιων ψυχολογικών και ψυχιατρικών προβλημάτων που ισχυρίζεται ότι αντιμετωπίζει και όπως λέει η υπεράσπιση στοιχεία και έγγραφα από τις εκούσιες και ακούσιες νοσηλείες του σε ψυχιατρικά ιδρύματα της χώρας τα τελευταία 10 χρόνια.

Μάλιστα φαίνεται ότι είπε «Δε θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» όταν ρωτήθηκε για τη δολοφονία.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος αναμένεται να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ads

Διαβάστε: Άγιοι Ανάργυροι / Η αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε τα στοιχεία της Κυριακής μετά τη δολοφονία της – Τι κατέθεσε

Με τις καταθέσεις όσων είχαν υπηρεσία τη μοιραία νύχτα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, συνεχίζεται η έρευνα για λάθη και παραλείψεις. Ήδη, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους έξι αστυνομικοί. Ανατριχιαστικά είναι το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας -δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρή-, και το οπτικό υλικό από τη στιγμή που η 28χρονη δέχεται -πισώπλατα- την επίθεση.

Ένταση έξω από την Ευελπίδων

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε στην Ευελπίδων, καθώς συγκεντρωμένο πλήθος που διαμαρτυρόταν για τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό πετώντας νερά και καφέδες.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους συγκεντρωμένους με χρήση χημικών.