Προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη 4 Απριλίου έλαβε ο 39χρονος δράστης της στυγερής γυναικοκτονίας που έλαβε χώρα το βράδυ τη Δευτέρας σε απόσταση λίγων μέτρων από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου λίγο πριν η 28χρονη Κυριακή Γρίβα, με καταγωγή από το Αγρίνιο, είχε ζητήσει, φοβισμένη, την βοήθεια των αστυνομικών.

Ads

Βγαίνοντας, η γυναίκα είχε καλέσει το «100» με την προτροπή των αστυνομικών του τμήματος και μιλούσε με την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης, ενώ ο σκοπός του ΑΤ βρισκόταν δίπλα της, στο φυλάκιο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 28χρονη δέχθηκε συνολικά πολλαπλές (πέντε με έξι) βολές με αιχμηρό αντικείμενο από τον πρώην σύντροφό της, μια εκ των οποίων τραυμάτισε το θύμα στην καρδιά, την ώρα που μιλούσε με το «100» για να ζητήσει της μεταφορά της με περιπολικό.

Η 28χρονη γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του 39χρονου το 2020 για βιαιοπραγία και βιασμό.

Ads
Πηγή: Facebook

Στο πλαίσιο του περιστατικού ο 39χρονος αυτοτραυματίστηκε στο λαιμό και διακομίστηκε με ασθενοφόρο και με τη συνοδεία αστυνομικών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

«Έχω ψυχιατρικό παρελθόν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο δράστης, ο οποίος είναι σεσημασμένος και γνωστός στις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχει συλληφθεί επανειλημμένως για κατοχή ποσότητας ηρωίνης, ενώ σε παλαιότερο έλεγχο που του είχε γίνει είχε ακολουθήσει και συμπλοκή.

Ανοιχτά παραμένουν τα ερωτήματα για την αδράνεια των αστυνομικών απέναντι στην αναφορά της γυναίκας και στην παράκληση της να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της, που δεν ήταν διαθέσιμο, όπως έγινε γνωστό από το βράδυ του τραγικού συμβάντος.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνου, που έχει διατάξει έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την ΕΛΑΣ προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση, ανακοίνωσε νωρίτερα η ΕΛΑΣ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε την Τρίτη πως η γυναίκα είχε καλέσει την αστυνομία ενώ έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα, και πως είχε ζητήσει να μεταφερθεί με περιπολικό στο σπίτι της, καθώς υποπτευόταν ότι ο 39χρονος της είχε στήσει καρτέρι εκεί.

Καλέσματα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κάλεσμα σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίων Αναργύρων απευθύνουν συλλογικότητες και ο Πανδημοτικός Σύλλογος Γυναικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού (μέλος ΟΓΕ), καταγγέλλοντας το τραγικό γεγονός.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύλλογος σημειώνει: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος. Δεν απαιτούμε μόνο την τιμωρία του δράστη άλλα δυναμώνουμε τον συλλογικό αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή βίας που εντείνει τη γυναίκεια ανισοτιμία».

Επίσης, η Νέα Αριστερά καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 6.30μμ, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων (Λεωφ. Δημοκρατίας 90, Άγιοι Ανάργυροι), με αφορμή τη χθεσινοβραδινή γυναικοκτονία. Θα συμμετάσχουν στελέχη και βουλευτές της Κ.Ο.

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους / Εισαγγελική παρέμβαση για τυχόν ποινικές ευθύνες αστυνομικών – Το χρονικό